En dag i Hannas tecken

Vilken toppentorsdag! Det började riktigt bra när jag vaknade till väckarklockan och såg att Hanna hade skickat ett sms inatt om at frukosten skulle skjutas fram till tio = en timmes mer sömn!!!
Men vid 10.10 möttes vi på Café Noco för en mysig frukostdejt.
TIPS TIPS TIPS! Ska rekomendera för alla: de har billig frukost! Jag fick: en ostfralla, ett kokt ägg, en liten yoghurt och en stor kopp te för 45 kronor!!! Café Noco ligger på Odengatan vid korsningen Sveavägen/Odengatan.TIPS TIPS TIPS!

Men iaf, tillbaka till min och Hannas mysiga torsdag.
Efter frukosten gick vi upp till Stadsbiblioteket och satt och pluggadei typ två timmar, det är ju alltid trevligt med sällskap!
Vid halv två tröttnade vi och gick på promenad med "simmartaxen" längs Norrmälarstrand och denna avslutade vi med nudellunch hos mina föräldrar (är där den här veckan).  sen var hon tvungen att lämna mig för några andra, haha, så jag tog en paus framför Will&Grace innan jag återgick till mina studier.

Nu ska jag få hamburgare av min pappa!!! =D

Jag blev just påmind...

... om att jag kanske borde uppdatera min blogg....

Så det är vad jag ska göra!

Har varit sjuk sen i torsdags så när jag var hemma hos mig orkade jag inte gå in på internet, får då måste man sitta vid fönstret, och jag orkade bara ligga i sängen. Men nu lever jag igen så nu får jag väl berätta lite om hur mitt liv ser ut.
Nu har man ju fått pengar igen så när jag skulle plugga på Stadsbiblioteket idag hade jag råd att köpa te (de hade mitt favoritte "Goji/Havtorn" på Kofí vid Odenplan!), lussebullar och en påse Dumle! Sen satt jag på bibblan i 3 timmar och skrev av det jag hade strukit under i min bok. Usch vad tråkigt det var, men vettigt. Men ännu jobbigare var det att jag satt och snörvlade, som säkert irriterade alla andra... snöt mig några ggr, men d kan man ju inte göra för ofta heller, det är ju lite äckligt. =P

I fredags lyckades vi få till det iaf, jag och Tessie, så jag och Fredrik åkte hem till henne och Hannes på middag! Det roliga är att jag och Tessie har typ träffat varandra en gång på ramis fest, men Hannes och Fredrik har ju kännt varandra så länge och hinner inte ses så ofta, så det var en toppenidé!
Det blev riktigt mysigt och vi åkte hem med 1bussen, jag och Tessi höll på och somna i varsin soffa då, så då passade det bra.

Sen var ju Harry nere över helgen så på lördagen träffades vi över lite öl och cider på Theos. Blev en lugn kvälll som avslutades med lite chickennuggets på donken och sen tog jag bussen hem. Söndagen spenderade jag i sängen och till middagen såg jag Mamma Mia! Helt underbar, men (med risk för mothugg) den var lite fjantig i vissa stunder, men den var super!


På fredag delas hemtentan ut, så nu är det dags att ta i med hårdhanskarna. Hanna har föreslagit frukostdejt imorn innan tio, så det vore ju bra, för då kan jag gå till Stadsbiblioteket sen.
Plugg plug plugg.....

Jag beundrar inte...

COM HEM!!!

De verkar inte vara allt för sugna på att fixa slingfelet som har varit i mitt hus i ca 3 månader, vilket resulterat i att jag har inga kanaler! Jag är arg! Och nu när min SATC box är slut har jag inget att se på... Ska ge Entourage ett försök, har ju hört att den ska vara bra...
Jag tror nog Com Hem Har lagt alla sina pengar på den där j*vla dockreklamen och har nu inte råd att ge mig några tv-kanaler!
AAAARRRGGGHHH!!!!!!!!

Jag beundrar...

Imorse efter att Fredrik gått till skolan låg jag och tittade på tv och till slut var det ju tid för Top ten at ten på MTV, och dagens tema var: Robyn. Måste erkänna att henne beundrar jag verkligen! Tänk, hon har gått från 16 åring med "Robyn is here" med låtar som "Do you really want me" och "Show me love" till "Robyn" med låtar som "Handle me" och "With every heartbeat" ft. Kleerup nästan tio år senare.
Idag tror jag att nummer ett var "With every heartbeat" ft. Kleerup och den är himlans bra!
       
Robyn is here                                      Robyn

Jag har albumet "Robyn" och det är riktigt bra, och det går ju bara framåt för hennes skull. Jag kommer dessutom ihåg när jag fick "Robyn is here", det var nog min första skiva, och den står fortfarande i skivhyllan! Lyssnar väl inte så ofta på den men det är minnen.
Sen upptäckte jag något roligt när jag såg "Handle me" idag, att den är inspelad i Rålis! Iaf lite grand, de sitter näm,igen i trappan i "amfiteatern", det är ganska ballt! (just det: ballt!)

http://www.robyn.com/

Här kommer lite smakprov:
Gammalt: "Show me love"



Och nytt: "Handle me"






Vem beundrar du?

En trist tisdag

Regn regn regn, det tar aldrig slut!
Var ledig idag så hade en plan: jag skulle simma, plugga å mysa. Men Fredrik kom inte iväg så fort - mitt fel, det var ju så mysigt att ligga å kramas, vi hinner inte göra det så ofta. Så jag kom inte till Polisbadet för ens typ 13 och simmade 50 längder. Det var några ungdomar där en tjej höll på å fjantade sig mitt i bassängen... Men jag simmade  på och efter 30 längder gick dom, halleluja! Annars var det inte så mycket folk där, men det rullade in lite folk, som jag gissar jobbar i huset (Polishuset) och lite andra figurer.
Sen var ju planen att jag skulle komma hem och plugga... Hungrig som jag var hällde jag upp en skål yoghurt och gjorde en macka, och så...spelade jag sims istället. Tänkte att jag bara skulle spela lite, medan jag åt. Det blev 40 min spel, men efter det har jag faktiskt pluggat! Har äntligen blivit klar med det första kapitlet i "Samhällsvetenskapliga metoder" som var segt segt segt!!!
Efter att jag har bestämt mig för att sluta plugga för dagen är det bara myset kvar, får väl kalla hit min prins =)

Pratade med Lisa igår =) Vi bestämde att jag ska åka till henne i januari. Hade tänkt att åka nu i november (ja november håller på å ta slut...= men det visade sig att hon ska börja flytta så får ta det sen. Var kul att prata med henne iaf, har inte hörts på ett tag, var tog hösten vägen???!!!

Såhär såg i alla fall hösten i Rålis ut.





Hittade skivan från när jag och Hanna var modeller för en dag (3 timmar...)


Vad långt hår jag hade....




Tänk, snart åker hon till Schweitz, hur ska jag klara mig då?

En galen helg

Japp, har varit dålig på att uppdatera, men förra veckan glömde jag mitt internet hemma hos mamma å pappa och när jag väl hämtat det hann jag aldrig använda det, är det inte typiskt? Förra veckan var det inte så mycket att glädjas åt, gjorde mest ingenting. Fast jag får inte glömma middagen hos vänner till familjen i tisdags, mycket trevligt!
Onsdagen var väl roligast, fick träffa "min" (men hon är min!) Hanna, och vi åt lite godis o pasta hos mina päron innan vi gick på stand up på Syster&Bror. När vi kom dit var det smockat redan. Jag som inte brukar vara där tänkte ju: aha! nån bra måste vara här!
Hanna hade ingen aning om vem som skulle vara där... Det visade sig att det var Martin Björk och Magnus Betnér (av 5 stycken) och det var nog de som drog publik. Sen var det nån magiker/komiker, Henrik Elmér och nån norrman - som typ ingen skrattade åt för de förstod honom inte (inte jag heller ibland...)
Martin Björk var en riktig besvikelse, han stod tyst en hel del och drog samma skämt om att det bara var ett lypsyl i hans ficka typ tre ggr.... Och under Henrik Elmér gick jag och köpte oss varsin öl till, han drog nämligen samma skämt som finns på ett avsnitt av "Brunnen" för typ 10 år sen... jag och Fredrik tittade på det för ett tag sen. Snacka om brist på skämt.
Men sen kom Magnus Betnér! Massa skratt! Men ibland blir han lite för bitter och drar lite väl hårda skämt. Men det var i slutet så Hanna gick för att hämta jackorna...
En trevlig kväll med min bästa vän!


 I lördags var det dags för middagen med laget =) Men då jag hade tänkt att min lördag skulle se ut ungefär såhär:

- Köra till mormor med mamma vid ca 12

(- Gå på Robbans utställning - bestämdes i tisdags)

- Göra mig i ordning för middagen

- Festa!


Det blev inte riktigt så, för i typ torsdags påminnde Micha mig om att jag skulle ju på bullkalas hos henne också på lördagen - jag trodde det var nästa helg - så det blev istället såhär:

- Åka hem till mamma till klockan 11

- Köra till mormor vid 12

- Fika hos mormor

- Köra från mormor kl 14.45 - skulle vara hos Micha kl 15!

- Så jag fick köra till Zinken istället (bra övning dock, mycket trafik och så fick jag parkera!) Fika hos Micha som hade typ 200 bullar av olika slag - hon jobbar på Press Stop och hade fått ta med sig hem.

- Packa ner lite bullar och sticka till Nybrogatan på Robbans utställning - var där ca 16.35

- Klockan 17.17 gick jag från utställningen alldeles stressad, skulle vara på Södra teatern 18.30 och hade varken bytt om eller nåt och jag hittar inte ens dit!

- Snabbt ombyte! Lillebror ligger i rummet bredvid och påminner mig om kameran "KAMERAN!!!" och säger om hur lång tid jag ska gå "NU ÄR KLOCKAN TIO I!!!" Shit shit shit! Kvällen till ära hade mina klackar premiär, så i mina 9 cm klackar rusar jag upp till Fridhemsplan(=går till Fridhemsplan och springer över gatan till tunnelbanan) och ner i tunnelbanan. Åker till Slussen och har ingen aning var jag ska ta vägen nu. Jag hoppar på en buss som jag tror går rätt, men får åka tillbaka efter en station och istället gå uppför trappan till Mosebacke. Jag hittade!

Middagen var supertrevlig, mycket trevligt sällskap, god mat och massa vin!
Lite dans också til den skumma musiken vart det också.
 



Det var meningen att Lina skulle göra peacetecknet, men i och med dåliga batterier och seg kamera blev det istället nån italiensk gest





Våra målisar!


Sex And the City - boxen är färdigsedd, såg de sista avsnittetn idag... Är lite sorgsen, vad ska jag nu se på?
Har varit duktig som haft den så länge iaf!

Får väl skaffa filmen och se den igen....


Älskar den här bilden!


     
Carrie               Miranda

     
Charlotte               Samantha


Bye girls!

Är jag nya tjejen i klassen?

Jag har gjort det igen: klantat mig, klumpig som jag är.
Dagens klanteri: Jag köpte en stooor kaffe på 7eleven innan jag gick till bussen, så att den skulle räcka till föreläsningen. Gott gott! Stapplade upp på bussen med min klumpiga väska och kaffet i högsta hugg. Detta balanserade jag framåt i bussen och lyckades hitta en plats. Det är tur att jag går på vid kronobergsgatan då det inte hunnit fyllas på med folk på buss 40 - vid Odenplan är den full.
Jag kom fram välbehållen, inget kaffe på mig, hade fått läsa min bok och lyssna på min musik i fred hela vägen och inte t.ex. snubblat ur bussen - vet aldrig, hade mina stövletter på mig.
(Nu undrar ni, när klantade du dig då???) Jo nu kommer det. Möter Joanna utanför föreläsningssalen och vi går in. Jag vet att det står INGA DRYCKER ELLER MAT men vadå, skulle jag slänga min kaffe, som ingen annan gör??? Icke!
Så jag ställer min kaffe på det ostabila fällbordet och gör mig redo för föreläsningen. Ska ta upp en penna ur min väska NÄR...jag kommer åt bordskivan och SCHWOOP! så flippar den ihop och kaffet ramlar ner tillsammans med min anteckingsbok och pennor.
Detta hade ju inte varit så farlig OM INTE killen framför hade placerat sin jacka precis där nere.... Lite tur hade jag dock då det inte kom sååå mycket på hans jacka (och när han gick såg jag inte ens nån fläck). Jag börjar rabbla fram nån slags ursäkt, han verkar lite sur eller nåt men ger mig min överstrykningspenna och säger att han får väl tvätta den när han kommer hem.
Hur ska man tolka det där?! Blev han sur eller tog han det cool för han vet hur bänkarna är?

Resten av dagen var okej, inga fler missöden, även om det kändes som att när som helst skulle jag råka tappa min väska och allt skulle ramla ut eller att när jag åt lunch på ett thaiställe skulle jag spilla ut mitt glas vatten eller nåt...

Nä, idag var det dags för min bror och hans vänners rättegång. De har nämligen varit med om ett rånförsök i april i år och nu var det dags för att ta tag i det här. Kände att det var både intressant och så ville jag ju vara med eftersom det är min lillebror! Så jag, mamma och pappa kom dit och lyssnade.
Det visade sig att den här killen (och två andra) även rånade en annan tjej precis innan han (och en annan) försökte råna Pontus och killarna så vi fick lyssna på henne också. Kändes hemskt, tänk om man själv skulle råka ut för nåt sånt?! Hon blev dessutom rånad nere i tunnelbanan, jag skulle aldrig åka tunnelbana igen om jag slapp!
Min bror skötte sig bra, likaså alla andra och killen blev omhändertagen och hans liv ska förhoppningsvis ordnas upp. I och med det jag läser har jag fått ännu mer förståelse för hur viktigt det är att vi tar tag i de unga på en gång! Vill inte att han ska bli som "Arne" 50 år som suttit i fängelse i stort sett 40 år av sitt liv!
Och detta ska få avsluta dagens inlägg för nu kom min älskling

En regnig måndag

Jag är så snål nu för tiden så jag gör allt för att slippa köpa en ny åkremsa. Detta resulterar i att jag cyklar till skolan när jag är på Fridhemsplan och går till skolan från Rådmansgatan. Igår skulle jag dock ner till mitt hem efter en farsdagmiddag och då hade jag massa saker dit, så jag var tvungen att ta bussen! Och jag var tvungen att köpa en ny remsa för min gamla var ju såklart slut. Det var ingen rolig upplevlse dock:
Jag kommer in på Pressbyrån med mina vå kassar och handväska på axeln. I den ena kassen har jag glasskålar så tar det lite forsiktigt fram till kassan, men det är inga andra i butiken så det är lugnt. Ber om en ungdomsremsa medan jag krånglar upp plånboken. Betalar och ska lägga ner allt ihandväskan igen. Nu börjar det helt plötsligt välla in folk (såklart), så jag försöker flytta på mig...då stöter min ena kasse till FishermansFriend-hyllan så att några ramlar ner på golver. Jag böjer mig ner för att plocka upp dom... då ramlar ytterligare några ner! Detta är precis vid kassan så jag får känslan av att jag är den där nya tjejen i klassen, som när hon kommer in i klassrummet tappar alla sina böcker och spiller kaffe på tröjan eller så! Så jag plockar snabbt upp resten av FishermansFriend'en och halvrusar därifrån med remsan och plånboken i handen.
Detta är inte slutet på rabaldet---> JAG BEHÖVDE INTE STÄMPLA!!! alltså har jag kämpat inne på Pressbyrån HELT I ONÖDAN!

Imorse var det inte roligt att gå upp. Vanligvis börjar vi typ 12-13 nångång, men idag började vi 10, vilket betyder att jag måste gå upp 8 eftersom jag måste gå till skolan typ 9.15. (Det tar ca 25 min att gå) Kallt var det i lägenheten, men efter en dusch kändes allt lite bättre. Avundades Fredrik som fick ligga kvar till iaf nio...
Efter en seg föreläsning - hon pratade om typ exakt det som står i vår bok - bestämde jag mig för att ta bussen iaf, höll på att blåsa bort när jag kom ut från A-huset.
Vid halv tre var jag barnvakt och nu ska jag.. ja, vad ska jag göra?
Mina böcker har kommit, men de ligger i en kiosk nere vid Odenplan, vilket skulle betyda att jag måste gå eller åka dti, orkar inte! Tar det nog imorn efter skolan =) (Börjar 10 imorn med......)



Imorgon är rättegången för min lillebror och hans kompisar som var med om ett rån i somras. Killen slog Pontus kompis med en soft airgun och skar honom med en brödkniv. Jag ska försöka gå, har varit på många rättegångar, men fatta, den här handlar om min bror!

Metod 1 och slut på handbollen

hej och välkomna till den nya kursen: Metod 1. Den handlar om att göra olika undersökningar, typ den som vissa av er har gjort när ni gick i nian om typ brott å alkohol. Det var en seg föreläsning, men jag hoppas jag ska klara det ;-)

Nu är det officiellt: (hur stavas det?!) jag har tagit en paus från handbollen. Något som jag har hållt på med sen jag var 7 år är det nu slut med. Jag säger inte att det blir forever and ever, som Harry sa, nån gång i framtiden kanske vi kan spela i samma lag. Om hon nånsin flyttar ner till storstaden Stockholm vill säga (eller jag flyttar till Umeå, men vilket är mest troligt...=P )
Så ikväll ska jag dit på spelarmöte och förklara varför jag gör detta. Min tränare verkar lite (ganska mycket) emot mitt beslut, men som en annan sa, om jag inte känner at jag vill fortsätta ska jag ju inte göra det, och division 3 är ju inte direkt så allvarligt. Det min tränare påpekade var att jag slutar mitt i, men ska jag vänta till jul och inte ge allt på matcherna för jag inte tycker att det är kul längre, det funkar ju inte det heller. Men om någon kunde hålla mig i handen under mötet hade det hjälpt...Detta är ett beslut som tagit mycket ork och kraft, samt tid! Den som kunde veta hur mycket kraft det har tagit av mig...
Har väl känt ganska länge att jag inte tycker att handboll är det roligaste jag vet, men när vi fick en ny tränare kände jag ändå att jag ger det en chans, jag vill ju ändå träna. Ett tag kändes det väl som att det skulle vända och jag skulle bli lika taggad igen, men tyvärr. Jag har gått till träningen som någon slags robot de senaste gångerna, och inför matcherna har jag inte alls känt mig taggad. Detta är inte rättvist mot vare sig laget eller mig.
Detta är det jag kommer säga till mina kompisar i laget, och jag hoppas de förstår mig. alla där har ju dessutom tagit en paus någon gång i sin handbollskarriär, så nu är det väl min tur.

Nu blir det ett kort på Frescati som står på inköp, vilket kommer bli väl använt. för sluta träna skulle jag aldrig kunna göra!
På mitt schema komme rjag boka in: pilates, styrka, bodypump, bodybalance, kanske nåt aerobicspass (vilket jag suger på)  eller varför inte ett steppass!
Feel free to join!