Två äventyr

Har varit med om en hel del sen i fredags.
Allt började 12.35 när jag och Leander lämnade Centralen och började åka mot Enköping och S1.
Ja ,vad skulle vi på en militärförläggning och göra?
Det är där alla äventyr börjar.

Äventyr1.
Vi kom till S1 och var skitnervösa och trodde vi skulle dö när löjtnant Sjöberg kom in och skrek "UPPSTÄLLNING!!!" kl. 14.30.
Sju nervösa tjejer ställde upp sig på en rad utanför logimenten, vi saknade tre.
En kom insläntrandes under uppropet.
Två kom påväg till materieluthämtningen.
Sen var det på med militärkläderna, detta ikluderade även kalsoner istället för trosor, men ska erkänna att de var ganska sköna, på något konstigt sätt, Harry hade alltså rätt.

Så fick vi lära oss att packa in och sen bar det iväg till middagen, och sen var det hinderbana, därav mina blåmärken.
Sen var det info och senare gruppuppgift som inkluderade lite kvällsmål.

Nästa dag var värre.
Upp 5:45 (EN LÖRDAG!) och 06:00 ut och springa, och köra BRAK (Buk, Rygg, Armar och Knän). Det var ganska skönt att komma igång. Efter det (hungern började kännas eftersom vi inte fått någon frukost) var det exercis, när man lär sig gå och stå, vilket var coolt, kände sig som ett proffs! Fick göra manöver, givakt, marchera och vända m.m.
Tillslut fick vi äta!
Men det var snabba puckar, snart skulle vi iväg och packa ihop det sista inför fält.
Ryggsäckarna lassades in i en lastbil och vi fick hoppa in i en bandvagn. Satt i bakre vagnen, och där blev det varmt ska ni veta! Somnade några gånger, åkte så himla länge!

Väl framme, i skogen, skulle tältet upp, vilket inte var lätt utan löjtnanterna fick göra det - nåt fel på skorstenen eller nåt. Så vi fixade runtom, och sågade vedträn och högg dom.
Sen var det olika aktiviteter, men först fick vi äta, lite frystorkad mat. Helt okej, men inte så kul.
En av aktiviteterna var orientering, och tror att det är efter den som jag blev så förkyld som jag blev. Blev ju svettig, och sen fick vi inte tid till att byta kläder --> kall och förkyld!
Men sen fick vi t.ex. lära oss om förband och bära bår, och "rädda" våra värnpliktiga killar som var med oss hela helgen. Min grupp fick Pålsson och de andra Bjur. Pålsson var helt klart roligast, skrek när man rörde "såren" på huvudet och benet (skulle vara en bilolycka och de hade gjort fejksår). Vi fick ha lite tävlingat där vi skulle göra sammarbetsövningar, t.ex. en där vi fick ta isär och sötta ihop en ak5:a och sätta upp en eld som skulle bränna av ett snöre som hängde en bit över.
Det sista var att vi skulle springa ca 400m i stridväst, som väger EN DEL! Men det var kul att testa, inte så kul i den stunden men sen. ;-)

Middag! =) Hamburgare! och Fanta! =) Sen skulle vi även fått godis, men alla var så trötta så åt och masade oss till tältet för info om vem som skulle sitta eldpost när.
Pålsson och Bjur skulle sova med oss och Bjur skulle vara tältlagschef så han hade bestämt listan. Jag fick sista tiden, vilket betydde att jag fick gå upp en timme tidigare plus att jag fick väcka alla.

Sista dagen (söndag) fick vi börja klockan 06 med att ta ner tältet och städa runt tältplatsen. Jag blev (snarare utsåg mej själv) till gruppchef över min grupp, vilket betydde att jag fick bestämma lite över dom när vi övade överlämning, detta köndes VÄLDIGT bra. Fick skrika GIVAKT och så åt dom och meddela befälet hur många som var här och så.
Frukost, även detta frystorkat, var nog det äckligaste jag ätit på länge, och eftersom mitt och Leanders vatten aldrig ville koka plus att jag och grupp etts gruppchef skulle ha hand om latrinen så hann jag inte äta så mycket, vilket inte gjorde mig så mycket, åt min Gott&Blandat påse som vi skulle fått kvällen innan och chokladen som ingick i frukostpaketet.
en bar det av, efter att löjtnanten fått ha överlöningen (ni vet, då jag fick bestämma över min grupp ;-) ), nu skulle vi tillbaka, till fots!
Och inte gick vi raka vägen heller, nej nej, gick RUNT HELA Enköping typ! Men det var ju inte i närheten av det vi gjort denna helg så jag överlevde, hade ju choklad och godis i fickan!

Väl framme fick vi byta kläder och lämna väskorna. Nu var det vård av materieln vi hade haft i skogen, sopa tältduken, skrubba skorstenen m.m. Detta var dock ganska snabbt avklarat.
Nu kom det roliga! Dagens fys!
Joggade iväg till ett litet fält med ganska högt fält och nu skulle vi...ingen visste
JO! Löjtnant Sjöberg förklarade att vi skulle ta oss under E4:an, för soldater strider ju inte bara på land och liknande utan måste även kravla å kräla. Så nu gick vi genom en bäck med lera upp till (iaf nöstan) knäna och jag fick (till en början) vatten i vänster känga. Sen var det igenom ett långt rör, nu var vi under E4:an. Och jag som inte gillar trånga utrymmen, tyckte ju inte att detta var det roligaste jag kunde komma på. Men det är ju kul att lorta ner sig, när man inte behöver tänka på att det är jag själv som måste tvätta och så.
Sen var det bara att gå tillbaka till fröläggningen och duscha av allt och hänga in overallen och ställa in kängorna och strumporna i torkrummet. Nu fick vi tillslut duscha och tvätta håret! Och sätta på civila kläder.
MAT!!!
Fick fläskpannkaka och saft till lunch, inkluderat banan, hårdbröd och bulle =)

Det sista var att packa ihop allt,städa och lämna tillbaka materielen.  Nu var vi nästan fria. Skulle bara ha en sista grej. Lite avslutning med tårta (mer mat =P) och utdelning av t-shrt där det sotd Upplands Regemente, nyckelband och nyckelhållare, samt ett diplom! Sen fick vi en påse med färdkost och så bar det iväg till tåget påväg hem.
Väl hemma i Stockholm fick jag säga hej på Harry och Erik, Harry ska vara i Umeå en månad nu, där hon gör lumpen, så var kul att hinna träffa henne =)

Sen fick jag lunka hem till Rebecka och häta ryggsäcken jag skulle ha på övernattningen med gympan dagen efter, då kommer vi in på äventyr 2.

Mina blåmärken efter minilumpen
Fina blåmärken efter minilumpen

Äventyr 2 Övernattning med Idrott och hälsa B
Gick först i skolan och sen hann jag t.o.m vara hemma en stund innan jag fick rusa, med packning (som jag hade packat kvällen innan när jag var super å åter super trött!) till Brommaplan och satte mej på en buss med dom andra till Lovön.
Där mötte lärare Björn oss och vi gick dit vi skulle tälta. Vi i paddelgrupp 2 var dom som skulle sätta upp tälten, tror ni det gick att sätta upp ett tält själ?! NEJ! MEn efter lite hjälp pch felvändningar så stod det, fint =)
När Diana och Hanna tillslut kom fram var det matdags, tortilini! =D båda hade glömt bestick, och Diana tallrik, så de fick låna sked och kniv av mej och ena förpackningen till tortilinin fick fungera som tallrik för Diana.
Sen var det massa kvällsaktiviteter, och efter den sista, nattorientering, var alla helt slut, speciellt jag så jag och Diana och Hanna gick och la oss. Hörde sedan att folk hade varit upp men jag somnade nog på tre sekunder när jag väl lagt mej.

Tisdag dag 2 var det ihoppacking och frukost. Sen fick vi i paddelgrupp 2 paddla tillbaka till Brostugan på Kärsön, ca. 1timme45min. Jag fick paddla med någon Joel som gick räddning och var typ dubbelt så stark som mej, så vi paddlade i sicksack... men vi kom fram som nummer 2 så!
Då var det mat, soppa och macka, men det funka och efter dagens sista övningar, endast med min grupp (svampstudering och klättring) fick vi tillslut åka hem! Dock var jag så förkyld så det blev ingen träning, men flöjt och orkester...
Men sen fick jag krypa ner i din säng, och då kändes det bra igen.

Nu har det gått en vecka, och jag är fortfarande lite uttröttad från dessa äventyr, men kul var det!

Måndag-tisdag

Igår var en skön dag, hade en bra idrottslektion, en rolig svenska lektion, en lallig kemilektion och en rolig levnadsläralektion =)
Eftermiddagen var också skön efetrsom jag inte har nåt att göra då, så jag och mamma cyklade till slussen och tillbaka, tillbaka via södermälarstrand.
Sen hade jag en mysigt kväll hos dig, men varför beter du dig som du gör och ställer alla dessa dumma frågor? Och det där med mobilen i morse var inte meningen är verkligen jätteledsen över det.

Paddlade kajak idag för första gången! =) Jättekul! Men nu är jag trött, måste nog vila lite och se på Save the last dance =)

Fredag-Lördag - Ska det göra såhär ont

Toppen fredagkväll!
Hittade mej en Rickard som var typ halvproffs på att dansa! Lisa hade fångat sin Fredrik genom att bara ringa och be honom komma och gå ut med oss, men var skulle vi gå? Började på Fridhems (fatta inte hur jag kunde gå dit!) för att föra lite och vänta på Fredrik.
När ham kom började vi fundera på, men kom ju på att i gymnasiekalandern ficm man ju gå 2 för 1 på theVibe, så dit gick vi =) det var där jag hitade denna Rickard.
Började i baren och Lisa var j*vligt på denna heta Fredrik, "andas" rådde jag. Så började dom pussas och dansa, och vad skulle jag göra? "Vi får gå ut på dansgolvet, så jag oxå kan hitta nån" befallde jag Fredrik, som ville dansa vid baren. Men efter lite pikar om att jag inte kunde stå där ensam med dom små pussgurkorna kom vi ut på dansgolvet, och kan ni tänka er, jag fångade en fisk i nätet på två röda!
Han stod precis vid pelaren där vi hamnade och snygg va han ju ;)
Så höll mej till honom medan dom dansade på =) Blev väl lite pussande för min del oxå *hehe*...
Tillslut kom Lisa fram till mej och sa att hon skulle dra med Fredrik, och undrade om jag också skulle dra, men jag valde att stanna med denna heting ;)
Senare hittade jag (eller hon hittade mej) en tjej i klassen och senare öven Hannas söta kompis Patrik, så hade ju alltid backup om det skulle krångla. Så jag stannade med Rickard, bestämde mej för att gå vid halv-kvart i tre, och när han inte frågade om mitt nummer frågade jag om han ville ha d ;)
Han såg lite suspekt på mej och tänkte att han kommer väl aldrig att ringa men what the heck! Men senare på bussen fick jag ett sms med "här är mitt nummer :) Rickard" hehe, fångade en fin fisk i mitt nät, serrö Pernilla! =)
Får väl se hur det där går, men fredagen var iaf supermysig!

Men du fanns i mitt huvud hela tiden...
Du svarade ju inte på mina meddelanden varken i fredags lr igår.

Igår jobbade jag som funktionär på Bellmansstafetten. Solen sken, men ibland var det lite kallt...
Fick ihop 413,50 på antflaskor/burkar! Ska delas på fyra, men det blir ju en hundring iaf!

Ska det göra såhär i mig, du är inte min och jag får göra vad jag vill, men ändå, det gjorde ont i mig igår när jag tänkte på dej och varför du inte svarar. Har du hittat nån annan, är du trött på mig eller vad? Visst, vi behöver inte höras varje dag, men när vi har gjort det i jag vet inte hur länge börjar man ju undra när du inte ens svarar på mina frågor om vad du ska göra ikväll... Men nu vet du iaf att jag har tänkt, att jag måste prata med dig, och det svarade du på iaf.
Vill ju inte gå omkring och veta att om jag strular med nån annan blir du svarit, lr vad du nu blir, när du inte ens kanske vill ha mej.

Historialäxa att skriva, och den där rapporten måste jag börja på!

Förstår inte

Måste få fråga mig en sak: vad är det med folk och Håkan Hellström? verkar bara vara jag och typ två pers i hela Stockholm som inte var där (typ jag, Micha och Erik) Okej kanske några till men jag förstår inte, han kan ju inte ens sjunga!!!
Har hört flera, helt oväntade personer, som var på grönan i fredags och såg på Håkan! T.o.m. Harry, som jag inte alls trodde lyssnade på sånt, hon lyssnar ju på Thåström! (vilket påminner mej om att den skivan ska jag gå och sätta på...) Men varför?!

Okej, man kanske inte ska undra för mycket- precis, nu fick jag t i huvet... (somliga straffar Gud med detsamma...)

Tog mod till mej och skrev på bollplanket på skolans sida om någon kan lära mig att spela bas, måste ta tag i det här nu, den står ju bara och samlar damm, samtidigt som den glittrar..jobbigt.

Nä, tillbaka till historiabokens underbara värld!!!

Jag och teddy

Jag och teddy

Skum

Nu har man ju kommit in i ystemet igen, iaf någorlunda okej.
Hinner ju sova hos dig i alla fall som tur är. Men igår, vad var det med dig? Vet att du har jobbigt med vad du ska göra med ditt liv, men du var ju bara helskum, visste inte vad du ville eller inte ville???

Men nu sitter man iaf hemma efter en timmes skoldag (10-ca 11) och funderar på något vettig ttat göra, har gjort lite körskola på datan och nu...får väl göra lite historia, usch vad tråkigt!!!
Men : a women has to do what a woman has to do!

Vill inte vara såhär "ensam"

Två underbara nätter

Vi är lite annorlunda, så är det bara. Men orkar jag med detta velande? Nej, inte mkt länge till.
Igår vart d ju ganska konstigt mellan mej och mina päron när du skulle komma, men vad ska man göra, dom ändrar sig ju hela tiden.
Ska jag göra som Cornelia sa eller vad ska jag göra? Orkar inte med detta länge till som sagt.
Inatt ändrades ju en hel del oxå, sov gott efter vårt kortspel. Måste ha somnat innan dej för helt plötsligt sov jag bara. Krossade dej i poker iaf! haha! Men inte i vänd tia...
Är man inte ganska nära varandra när man vaknar upp och det känns helt naturligt att du ligger där bredvid mej och snusar. Känns så tryggt att ha dej hos mig, låt det inte sluta.
Varför kan vi inte bara testa, eller skulle det förstöra allt vi har (och inte har)?

Får se vad som händer ikväll, men jag åker gärna och ser på film hos dej och myser. Har ju din present du fick oxå ;)

Fredag kväll och inget att göra