Jag ska till Åre!

Igår träffades jag mina kyrkvänner Micha o Alex, vi åt lite hos Micha innan vi åkte på mässan som började halv sju. Efteråt var vi tvungna att prata med Aron, "vår" präst, och han frågade om vi inte skulle följa med till Åre. Hm... tänkte jag - pris?
Jo: betald resa och liftkort och kanske rabatt på skidhyra - i FEM dagar!!!
Visst, ingen av Micha eller Alex kunde, så det blir jag, aron, Helena och mina gamla konfirmander - varav en del ska ha ledarskola som jag kanske kan hjälpa till lite med. Annars blir det fyra-fem dagar i backen utan att behöva tänka på något annat! Har min tenta den 20e och åker den 21a så det ska bli helt underbart!

Akta er - skidboven is back!
Haha, jag i Åre förra året, bjuder på denna bild ;-)

Pappa införde ett nytt spel i mitt liv

Här har ni, vågar ni möta mig?!


http://pulkavm.raketspel.se?cID=2d93603e-2086-4c21-9c4a-5a8ccf8060ac

Shop shop shop!

Mamma kom förbi mig när jag skulle börja dra mig hemåt, så jag fick hjälp med att bära stolen jag hade kvar sen min middag i lördags, samt Stockholmsspelet och annar krafs. Meningen var att vi skulle åka hem så vi skulle slippa bära stolen och kassarna men det gick inte så bra... Jag kom på att de hade 2 små paket flingor för 10 kronor på Daglivs och mamma skulle köpa nån slags matgrej så vi gick av bussen vid Västermalmsgallerian för att GÅ IGENOM den. Det där med att GÅ IGENOM slutade med en sväng in på MQ där jag köpte en väst och mamma kjol och tröja. När vi fortsatte ner mot Daglivs råkade stolen draaa mig in på Tessie där jag köpte ett fint linne =)
VARNING!!!   REOR ÄR FARLIGA!!!  VARNING!!!


I Lördags kom Sanna och hennes Fredrik på middag och sen spelade vi Stockholmsspelet, där männen tyvärr vann med 20 credd =(


Sanna visade sina matteböcker


Plugga lite såhär en lördag


Älskling


Jag och Fredrik (foto: Sanna)


Sanna och Fredrik (Foto:Sanna)

En födelsedag i skolans tecken

Nu är jag hemma från skolan, vilket inte var den roligaste föreläsningen - 15 tabeller, precis som igår...
Sen har vi tjejen som alllllltiiiiid börjar sina frågor med :"det här är nog en dum fråga MEN..." SLUTA! Det finns inga duma frågor - jag är dock bra på dumma svar ;-)

Klockan sju har vi ett bord som väntar på Lilla Pakistan - jippi! - har velat gå dit jättelänge!!! Mums mums!

http://www.svd.se/kulturnoje/krog/artikel_30923.svd


Sen får jag förhoppningsvis festa med min älskling!

Det är min dag idag!

Väcktes kvart i åtta av fin "ja, må hon leva, ja, må hon leva!" av min underbara familj! Sen kunde jag inte somna om, så jag såg nog alla nyheter som var til kl. 10. Och jag blev så arg! (så nu ska jag ha ett argt inlägg innan mitt födelsedagsinlägg)


Fyra partier eniga: Låt Lollo stanna
Fyra av de sju riksdagspartierna anser att det är fel att avvisa 17-åriga Lollo. Partierna anser att rådande omständigheter är tillräckliga för att flickan ska få stanna i Sverige och att det kan finnas skäl att ändra utlänningslagen.
(http://nyhetskanalen.se/1.819984/2009/01/22/fyra_partier_eniga_lat_lollo_stanna)


Hur kan man skicka hem en tjej som är född i Sverige, blivit misshandlad av sin pappa, fått dödshot! Och dessutom kanske lämnar hennes lillasyster ensam kvar här!
Sen har vi Dan Eliassons (generaldirektör för Migrationsverket) kommentarer:

Dan Elisasson: Det krävs att man är allvarligt sjuk för att få stanna
Reporter: Men hon är ju dödshotad...?
Dan Eliasson: Ja, men hon är inte sjuk.

Gaaahhh! Hur kan han leva med sig själv?! Hon är ju som sagt född här, ska vi då skicka hem alla som har utlandsfödda föräldrar => hejdå alla chilenare, greker, araber! NEJ TACK! Jag blir galen!
Vi hoppas på att det löser sig, HEJA LOLLO!!!


Tillbaka till min dag.
har tyvärr skola idag, måndagens föreläsning blev flyttad till idag..Men skafå gå på Lilla Pakistan med min familj, ska bli jättekul!
Sen imorn blir det en mysig middag med Sanna och Fredrikarna =)

Ska man ta sig iväg och träna, det är ju gratis...

Ja, den 20-22a har de gratis träning för oss studenter på Frescati och det vore ju inte helt fel sätt att komma igång på. Kanske blir lite festande i helgen och då är det ju aldrig fel att ha startat veckan ordentligt! Nu när jag känner mig frisk och allt =)
Igår var jag och mamma hos mormor och såg Mamma Mia. Jag släpade med mig Pontus Playstation 2 eftersom mormor int ehar nån dvd, och så köpte vi hamburgare - en riktig biokväll alltså!

På fredag fyller jag år och detta firas genom att Sanna och fredrik kommer till mig på middag, och självklart min Fredrik också!
Party party!
Det är första året på länge som jag och Lisa inte kan fira tillsammans och det är lite tråkigt, men som hon sa, vi får fira tre gånger så mycket nästa gång!

Efter en trevlig helg blir det också måndag till slut

(Lång helginlägg)

Tentan blev inlämnad i fredags - detta firade jag med en pepparkakssandwich-glass och en SaltaKatten- tablettask =)
            

Hann spela lite Sims och sen satte kaoset igång: syster med familj + 2 JackRussel valpar dök upp i sju-tiden på kvällen och då skulle de packas in och jag fick sysselsätta mig med att busa med mina favoritsysterdöttrar. Har saknat dom massa massa och de blir bara större och större, 7 & 8 är de nu! Var tog lilla 2-åriga Nora vägen?
Valparna hette Kevin - japp han är döpt efter Idol-vinnaren!  och Mini - för hon var så liten!

Kevin visste hur man tittar in i kameran, precis som en riktig kändis!



Mini var som en större Chiuahua, kunde sova alldeles perfekt på pappas arm.
(Hennes öron är tejpade då de ska hänga ner - vilket utställningshundars öron ska, men Minis öron vill stå upp)

    


Kolla in Kennel Quais för fler bilder: http://www.kennelquais.com/



Senare på kvällen ringde Anna för att meddela att de skulle ut hon och skåningarna hon åkte hit med och jag var på! Men när Anna väl var på väg dog hennes telefon så när jag skulle möta henne kunde jag ju inte få tag på henne. Fick veta att jag skulle till Mariatorget - åkte dit - och sen gick vi för att möta resten på Söderhof (ja jag vet att d ligger mid Medis...) för att sen gå nån annanstans. frågan var bara VAR SKULLE VI??? Folk började gå mot pendeln och jag blev lite förvirrad... det visade sig att de inte visste var de skulle utan bara gick omkring, och den enda Stockholmaren som var med var lite väl dragen så han had einte heller koll, förutpm när han talade om för mig att vi var på Söder, jo tack för infon - jag bor också i Sthlm =P
TIll slut fick jag dom att gå mot Medis och så åkte vi mot Anchor, det verkade som det smartaste då de har öppet till 3 och typ inget inträde... Några hoppade av på vägen och när vi väl kom fram till Anchor hade jag kommit på att jag inte hade mitt pass med mig - alltså ingen giltig legitimation... Så jag fick åka hem och hämta den och sen åka tillbaka. Detta för att Anna skulle sova hos mig och hon ville så gärna ha en öl, så jag offrade mig lite =)
Sen gick jag och Anna hem till mig och såg Björn Gustafssons DVD innan vi somnade, för att gå upp kl 9...urk!

Gosade lite med mina systerdöttrar och valparna innan de gav sig iväg vid 13. Sen spelade jag Sims halva dagen =D
Jag är beroende.. och nu kommer Sims 3 snart!!!  20e februari!!!
http://thesims3.ea.com/

Lördagskvällen spenderades med Anna och hennes vänner Karl, Steffi och Sten på ett ställe som hette Knast och låg på Upplandsgatan 7. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men de spelade skön musik - mycket blandad musik. Det enda negativa var att det var lite trångt och folket dansade vildare än på MondayBar festerna...  Anna träffade nån journalist som frilansade på Elle och hon sa att det var ett 18års ställe, men jag skulle kanske inte klassificera det som det, möjligen att det var många 18 års tjejer men annars var det väldigt blandat. Kan tänka mig att det skulle duga som förkrökställe hellre än att stanna där hela kvällen då det blev väldigt trångt och buffligt.

"Knast"
Upplandsgatan 7
Gör ett besök och säg vad ni tycker!

Igår spenderade jag dagen i sängen med nån form av migrän, trodde först det var bakfylla, men hade inte druckit så mycket. Tog mig ut och köpte frallor och leverpastej - sen åt jag två av frallorna, stal lite av Jonas juice och drack te och massa vatten medan jag tittade på dålig tv. Tog en magnecyl och somnade nån gång vid 15 och vaknade sen efter 16. Låg kvar där till kl sex då jag gick och mötte Fredrik för att åka hem till mamma o pappa för handbollsmatch och middag. Huvudvärken återkom, men dämpades av en alvedon,en halv THELIN'Ssemla och två koppar te =)

Hade tänkt att gå o träna idag men känne rmig fortfarande lite slut i huvet och halvt illamående från igår så jag fick hoppa det, kanske imorn...

Fredag äntligen!

Jag har beslutat mig för att läsa igenom tentan en gång till - vid det här laget är jag nog blind på vad som saknas/passar/är fel men - och sen får det räcka!

Nu är det 4,5 timmar kvar innan man måste halämnat in, så d e lugnt, sist var vi tvungna att lämna in innan kl 10 så det var skönt att den här har man till kl 17 på sig.  Fast det gör ju också att man drar sig för att lämna in den.

Ikväll kommer hela kavaleriet!

Att blogga på Stadsbiblioteket del 4, eftermiddagen

Jag tog en paus mellan kl 15 och 16 för att gå ut med Hector, men sen kom jag tillbaka, med påfyllning av förnödenheter! Köpte en hasselnötslatte på Wayne's och naturgodis + äpplen på Konsum, men jag glömde fylla på mitt vatten =( har t.o.m lagt lime i flaskan, så det var så gott att jag drack upp det på förmiddagen
(ledde dock till att jag var tvungen att gå på toa två ggr idag - OCH jag fick betala båda gångerna!)
Nu har jag läst igenom mina svar och jag skulle vilja säga att jag ät ganska nöjd med vad jag har fått ihop! Är inte riktigt nöjd med mitt svar på trean, men det löser väl sig, måste inte lämna in det för ens kl 17 imorn, jippie! Nu är jag trött och ska väl snart åka hem, men känns som att jag borde göra mer - snacka om velpelle!


20 månader idag älskling =)


Anna kommer till Stockholm imorn!!!


...och min syster med familj (+två schäfervalpar!) !!!

(http://www.kennelquais.com/)

Att blogga på Stadsbiblioteket del 4

I'm back again, lever mitt liv här...
Idag har jag iaf skapat en ny playlist på MTV.se


Varsågoda

Finns inte mycket mer att säga än att jag kommer vara så lycklig imorn när tentan är inlämnad och jag istället bara behöver oroa mig över hur det gick, just nu känns det sådär, vet inte om jag får med det läraren vill ha, men jag kör på!

Att blogga på Stadsbiblioteket del 3

Ännu en dag i detta stora hus, snart orkar jag inte mer, men har börjat skriva ner mina svar i Word nu! Idag var jag här ca 11.30 och har inte lämnat min plats för mer än att jag var tvungen att gå på toa. Har alltså suttit är i 4 timmar nu! Har jobbat med fråga 1 idag, den är skitsvår!!! Var tvungen att läsa igenom två häften för att kunna hitta svaren, inte för att det hjälpte så mycket dock.
Det är tur att det finns webradio med p3Star, där har de inga pauser och massa bra musik!

TIPS TIPS TIPS!!!  
http://www.sr.se/P3/byggradio/dinradio.htm    TIPS TIPS TIPS!!!

Ha en bra dag!

Att blogga på stadsbiblioteket del 2

Japp, I'm back! Kan verkligen inte konsentrera mig hemma så har förflyttat mig hit =) Igår satt jag på Kungliga Biblioteket i Humlegården men där får man inte ha nåt att äta med sig så jag gav upp det idag. Igår hade jag ätit lunch där med mamma så kunde lika gärna sitta kvar, mamma jobbar i närheten så vi möttes och gick hem tillsammans sen. Sitter med ännu en tenta, denna gången är det fem frågor som ska besvaras och jag hade ingen aning om att de kunde vara såhär knepiga och jobbiga! Visst att de skulle vara kluriga o lite knepiga men inte såhär svåra! Kan knappt ens hitta det som rör frågorna i mina 4 böcker, 2 häften och min anteckningsbok... Men har samlat ihop det jag har hittat i mitt block och ska väl försöka ge mig på första frågan snart, men det tar emot. Har suttit här sen 12.30 nu så kaffet är slut sen länge, även kexchokladen och den torkadefrukt/nötmixen som Fredrik kom med, har ätit upp min goda bulgursallad. det som återstår är lite grön guanabana/pinapple-Festis. Om jag inte hade varit så fattig hade jag gått och satt mig på Café Noco, men det får vänta, nu är vi ekonomiska.
Förra veckan var det svårt att plugga, de visade nämligen maraton av Veronica Mars måndag-söndag varav måndag-fredag innehåll avsnitt mellan 10:00-ca15:30 och eftersom det är min absoluta favoritserie kunde jag inte hålla mig borta..
Säsong 1       
Säsong 2    
Säsong 3  



På lördag åker Hanna, kommer sakna henne så sjukt mycket!

Och efter jul kommer nyår

Numera är inte mitt mobila internet gratis så då får jag sitta med den segaste datorn i världen hemma hos mamma o pappa, vilket gör att jag inte bloggar, eller är inne på internet, speciellt ofta... När jag flyttar hit igen den 12e så kommer det återgå till det normala, men då har jag även en tenta att skriva, så först efter den 16e kan jag sitta å surfa hur länge jag vill!

I alla fall, det har varit nyår, och detta firade jag i förorterna! Haha! Jag var nämligen ute i Farsta hos Simon o Karro där vi lagade trerätters, sjöng Singstar o spelade Guitar Hero hela kvällen =) passar mig perfekt! Detta inkluderade såklart ett hejdundrandes nyårsfirande också!
 
Tjejbordet


Emelie o Karro


Trion!


Tessie o Hannes


Älskar den här bilden på Simon





Så gott nytt fortsatt 2009 till er alla!!!




Efter nyår har jag försökt plugga så mycket jag kunnat/hunnit - men det har väl inte varit det som varit den största prioriteringen...Hanna drog dock med mig till deras JÄTTEKALLA sektionslokal på KTH och där satt vi från lite efter tio, men jag gick vid halv tre-tre. Hade fått förslag på ett ställe jag kunde lämna cv på, men var inget för mig, så åkte och lämnade ett på Daglivs istället.
Sen har vi haft massa middagar så har åkt fram o tillbaka till mamma o pappa, men jag o Fredrik sov här i lördags då han o hans mamma o hennes kille var här på middag. Skönt att slippa åka hem vid tolv...

Fredrik vann 1300 på en JackVegas maskin här för några dagar sen så imorn ska vi ut och äta upp de pengarna på Caliente vid St. Eriksplan =D Ska bli gott, tapas är ju sååå mumsigt!