Update

Nu när jag har varit borta har mina kära föräldrar skött sitt jobb och tagit hand om mina blommor, och hjälp vad de har växt! Nu kan jag inte längra dra ner rullgardinen helt...


Röd blomma 29 maj


Vit blomma 29 maj

Sen måste jag få visa det nya lilla tillskottet hos min syster. Som jag skrev förut hämtade de en liten Jack Russel valp, Stina, som tyvärr dog. Men nu har de hämtat en ny liten valp: Tyra, Har inte fått träffa henne än, jag var bortrest när de var här, men här är hon i alla fall!

Home sweet home

Kom hem i förrgår och har redan hunnit med en hel del. Igår var det planeringsmöte i kyrkan, och sen åkte jag får att hänga med mamma till frissan och säga hejdå på hennes jobb, det var hennes sista dag! =)
Satt med henne hos frissan och åkte sedan till Kista, hejade på Lara, David och Soran på Rutan och sen började allvaret: köpa studentpresent! Hej och hå, det är inte det lättaste. Söta Pernilla tar studenten idag så var ju tvungen att hitta något tjusigt, och det gjorde vi. Just nu sitter väl hon i skolan och känner sig aningen bubblig och spänd, vilken härlig känsla!


Hittade detta på
Sannas blogg så måste väl göra det =)

En..

 1. nyare bild på dig själv
 2. gammal bild på dig själv
 3. bild på dig själv och dina närmaste
 4. bild på den du senast fick sms från
 5. ett ställe du saknar
 6. person du litar på till 100%
 7. du umgås med fortfarande som du känt längst tid
 8. som ljuger minst
 9. bild på dig själv som lyckligast
 10. bild på bästa minnet

1.   2.   3.  

4.   5.


6.   7  

8.  

9. None  10.


Jaha, ska man ta tag i att packa upp väskorna och sortera alla saker jag hade med mig? Verkar jobbigt... Och var ska jag ställa mina fina flaskor från Tyskland? Alltså måste jag även rensa i bokhyllan, för där skulle de kunna stå... Eller skaffa mig en lådda... Jobbigt, det får vi ta en annan dag.
Tänk vad skönt det är, det enda jag har planerat framöver är:
Idag 30 maj: Flöjt och Pernillas mottagning
Tisdag 3 juni: Fylla i tatuering och spela konsert
Torsdag 5 juni: Rebecka kommer hem, Markus och Niklas tar studenten
Lördag 7 juni: Inflyttningsfest hos Micha
Fredag 13 juni: Jobba på Ljusterö när Ökända spelar
Lördag - Söndag 14 &  15 juni: Eken cup

Men sen är det fullt med saker igen:
Måndag 16 juni - 23 juni: Konfirmandläger Rättvik
Sen är det konfirmation
Juli: Jobba på Ljusterö och ta körtkort
Augusti: Jobba och kanske åka till USA

Vad händer sen????????????

Fick underkänt på omtentan så det blir tenta igen i typ höst, så det är väl det enda plnaerade för hösten, tills jag får veta om jag kommer in nånstans.
Klarade iaf teoriprovet så det är ju något bra! =)

Läntar till landet
Nu blev det ensamt igen

Dessa fem dagar har varit de mysigaste på länge, och jag kommer sakna min älskling här! Visst det är bara två dagar kvar men det betyder också två ensamma nätter =(
Jag hade min halka idag, men den var 12.40 och Fredrik skulle inte åka för ens typ tre härifrån, så det blev jag som fick åka ifrån honom =( Han och Adéle lämnade mig på stationen, fick en mysig kram och massa pussar sen var jag tvungen att gå på tåget.

Men nog klaganden! Ska ju komma ihåg allt som var kul med dessa dagar! I torsdagskväll åkte jag in till Lund och där stod han, nedanför trappan vid flygbussen!!! Efter två långa veckor var det underbart att få se honom igen och kunna krypa in i hans famn =) Sen åkte vi hem och jag somnade ganska fort, gick ju upp 6.20.
Dock var jag tvungen att lämna honom i sängen på fredagen när jag åkte till körskolan, där jag satt i drygt två timmar (japp helt onödigt!) tills Tobbe sa åt mej att nu kunde jag ta helg. =D Så fick åka hem till min älskling igen, köpte dessutom med mig mackor och bullar och så satt vi och åt och såg på tv. Mysigt värre!
Kvällen var toppen! Blev god mat som Björns mamma lagat, trevligt sällskap inkluderandes Glenn, Heinz och Camilla. Kvällen innehöll mycket cider, öl och sprit och såklart singstar! Tyvärr slog killarna oss, men vi var bra ändå! Sen sjöng jag och Adéle massa fjantsånger och konfasånger, bland annat "Värsta schlagern", "With or without you" och "lemon tree" (tror jag) Sen vid halv ett var jag supertrött, trots att jag sov typ 45 minuter på eftermiddagen, så vi gick och la oss i Björns gästsäng som lutar utåt och knappt funkar för en person... Men vi var iaf tillsammans!
Lördagen blev en lugn dag, lite bakfyllefurkost (jag var inte bakfull men) och killarna spelade Magic medan jag och Adéle fixade saker de skulle ha med sig till sin släktmiddag.
Jag och Fredrik gick och åt på en liten restauran/pizzeria i stan och sen gjorde vi oss redo för eurovison. Stor besvikelse! Är så trött på hur länderna kompisröstar så det räcker ju att se bidragen, konstatera vilka som är dåliga och sen egentligen gå och lägga sig. Men så smart är man ju inte. Tanken hade varit att vi skulle följa med till Björn sen när de kom hem men vi var så trötta så stannade hemma och gick och la oss tidigt.
Söndagen var en mysig dag, låg i sängen och mös ett tag men sen vart d full rulle! Adéles mamma och styvpappa skulle ha massa folk här på middag, även inkluderandes mig, Fredrik, Björn och Adéle, så jag och Fredrik hjälpte dem att förbereda inför detta. Det skulle tas ut bord och stolar, fixas kött och grönsaker till grillen, plockas rabarber till glassåsen och massa mer. Folket kom vid halv fem och då var allt klart så vid sex var det mat, och snacka om gott! Efter det var jag så mätt så jag vet inte vad, så det var skönt med en lugn kväll i stugan bara jag och Fredrik. Såg på film, jag gjorde ett tappert försök att se Saw 4 men gav upp efter knappt 30 minuter... Så då såg vi Jumper istället, knappast den bästa film jag sett men lätt bättre än Saw 4!!!

Nu är der bara två dagar kvar här i fina Höör, sen ska jag åka hem till mitt Kungsholmen... Känns skönt men samtidigt jättetråkigt, har varit 2,5 underbara veckor här med massa kul (och massa jobbigt och en del tråkigt - ja allt ), allt som man kan tänka sig. Har ju knappast alltid varit roligt att sitta på körskolan hela dagarna, men det var tvunget! Imorn har jag teoriprovet och sen ska vi ha vår egen tentafest jag och Adéle, och Björn får vara med såklart, för då har jag gjort klart teorin och hon hade omtenta idag så det blir toppen!
Kommer sakna lugnet och alla här så mycket, men komemr tillbaka hit igen i juli, då blir det uppkörning!!!

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.


Citat: 
Nalle Puh - A.A. MilneEn riktigt dålig körskoledag

Dagen börjar ju såklart inte bra om man måste gå upp 6.30, men ett litet ljus när man får köra med en snäll körskolelärare, 2 ggr!!! Båda de första är några av mina favoriter, men dagen började redan gå ner när jag frågade hur det gick med min stadskörning i Malmö och ingen kunde komma på hur de skulle lösa det... Här går man omkring och får höra :"när du kör i Malmö kommer du märka..." "när du ska köra i Malmö behöver du tänka på..." osv osv. och så är det ingen som har planerat in det! Så satt och tjurade ett tag, och beklagade mig hos Adéle i telefonen. Men efter att ha kört med den andra snälle läraren började det gå ännu mer ner... Eftersom de inte har planerat in Malmö fick de göra en liten instickare och den mindre bra (han är inte bra för mig, han är nervös, jag blir nervös..det låter inte ens bra!) och köra till Lund på hans lunch - han får faktiskt skylla sig själv - och träna stadskörning där, fast inte så mycket som de skulle velat. Han är nervös, vill gärna trycka på bromsen när jag verkar göra fel, så då blir jag ännu mer nervös, och så får man knappt höra att man nånsin gör något bra, vilket inte får en att må något bättre.. Som tur var Adéle med så jag kunde beklaga mig för henne och faktiskt så höll hon med mig på många saker. Och en annan sak som var bra med Adédle var med är att hon kunde ge mig tips i vad jag gör fel, eller snarare "fel" - sånt som ska bli bättre!
När jag trodde allt var som värst och hoppades på att få hoppa med Adéle in i bilen och åka tillbaka till Höör blir dagen ännu sämra. Den elaka receptionisten säger, när jag har frågat den snälla receptionisten om jag får gå hem (kl var 13.40, man ska sluta 16.00), att "de ska vara här till 16 varje dag". Asså! Jag skulle precis ta lunch, vilket betyder att jag är tillbaka 14.40, vilket betyder att jag ska sitta 1 timme och 20 min med de j*vla pärmarna som jag har gjort 6 stycken!!!!!! Om jag inte sköter min teori får jag väl skylla mig själv, för det är mitt eget ansvar, jag går inte i femman! Skulle ändå inte köra nåt mer.
Men det var bara att gå och sätta sig i parken och äta min lunch för att behöva gå tillbaka sen. Åt min lunch och gick sen och tittade på skor, skor mår man alltid bra av! Och för att må lite bättre köpte jag en Moccha Latte på ett fik på torget, trodde knappt de hade sånt i lilla Eslöv!
Inget illa mot Esöv, gillar staden, har redan hunnit shoppa ett par shorts och en prydnadsängel, och såklart kortet Fredrik fick till vår ettårsdag =)

Så ikväll har jag bara tagit det lugnt med Adéle och lagat moussaka och sett på dålig tv. Längtar så till torsdag, men inatt är näst sista ensama natten!!! Är både tråkigt och skönt att vara lite ensam, för på dagarna är jag så ensam så det var jättekul när Adéle följde med på körningarna idag. Men så är det behövligt att få tid att reflektera över dagen också...

Att öva på:
 1. Växla inte ner för tidigt
 2. Du kan stanna bilen på ettan
 3. Öva på att inte släppa upp kopplingen för tidigt
 4. Inte vrida ratten när jag ser i "döda vinkeln"
 5. GASA! (När det passar såklart)
 6. Planera min körning bättre
 7. Titta på cykelbanan när jag svänger vänster
Det är väl det jag kan komma på nu, men det går bra, det är bara de finjusteringarna.  Teorin år bra så det är nog inga problem, det är bara några saker:
 1. Under motorhuven
 2. Statistik (hur man nu ska kunna det utantill)
 3. Vissa stopp- och parkeingsförbudsplatser
Nä, om man skulle sova lite? Vill egentligen inte, det skulle ju betyda att jag vaknar upp till ännu en dag på körskolan... vill åka hem...lite iaf... men det är ju så skönt och vissa dagar går så bra! Men i och för sig, han som "bråkade" med mig sa också att jag har utvecklats sen han körde med mig sist (de andra lyckas ibland byta med honom så jag "slipper" honom) och att det inte är så mycket, jag har bra överblick och lite så. Det var ju faktiskt bara andra dagen i rondell och första på motorväg... Och allra allra första gången i Lund, och det är svårt för alla!


Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom.

Citat:Okänd


Och så ett som är så sant:
Allt man inte dör av blir man starkare av.

 Citat: Friedrich Wilhelm Nietzsche


(http://www.ordsprak.se/default.asp)


Lite senare i stugan

Nu är jag åter i stugan, tillsammans med Gandi, deras ena hund. Har en kopp te och ska snart g och sova, upp 6.20 igen imorn! Tur att de har Pressbyrån(=kaffe) för annars skulle jag inte överleva! Killen som jobbar där börjar dock känna igen mig, lite pinamt... Det är nog ganska "stockholmiskt" att köpa kaffe, alla andra har väl en kaffemaskin och gör sitt eget kaffe men för det första vet jag inte hur man gör (kan lära mig av adéle, men:) för det andra orkar jag inte göra kaffe 6.20 på morronen! Så imorn blir det väl ett besök hos den blonde killen på Pressbyrån och sen sitta och vänta på att få köra på körskolan. Har gjort klart allt på datorn i teoriväg så ska sitta och göra massa gamla teoriprov tills jag spyr typ. Hoppas det blir bra väder, äter min lunch i en mysig park där varje dag =)

Längtar verkligen till torsdag när Fredrik kommer, har saknat honom nåt så fruktansvärt, men så kommer han hit så jag får pussa lite på honom. =)

Blev en lyckad middag, alla tyckte det var gott och sen satt vi och drack kaffe och åt sån där 70% marabouchoklad, mums! Fast nu får jag gå och lägga mig...


Tyskland

Igår var vi i Tyskjland för att, ja vad gör man i Tyskland om inte...handlar sprit!!! Åkte vid 6.15 och tåg färjan 8.15 (försenad till kl. 9) och den färjefärden var okej, åt frukostbuffe och åt godis, medan färjefärden hem var sjuukt tråkig!
Jag min efterlängtade Baileys, en flaska rosé, en skum vodka och två spännande smoothies innehållandes alkohol. De kostade 30 spänn styck så kunde inte motså. Sen precis vid färjeläget köpte jag en låda cider, som jag nog kommer få ha här nere, vet ej än om man kan frakta ciderburkar på flyget - och ja jag vet att man inte får ha det i handbagaget, men i bagaget - så kanske får lämna de flesta tills jag kommer nästa gång, och det är väl inte helt fel.

Men nu ska jag gå in till Anna och börja med middagen, det är jag som ska bjuda =) Det är vväl det minsta jag kan göra när jag får bo här i 2,5 veckor.

Min älskling kommer på tosdag!!!

10 lektioner senare

Japp nu har jag kört 10 lektioner =) Och framåt går det! Idag hade vi landsväg med bromsning och acceleration, stadskörning (staden var eslöv, mycket till stad..), parkering och mycket koll i speglar och döda vinkel. Efter detta var jag helt slut, och har inte lyckats klara av den dumma sista repitionen på datorn! Men efter fyra lektioner på en dag var man ganska trött. Men kul var det, förutom när jag inte kunde fixa kopplingen, den var inte min vän idag...
Köpte ett par jättefina shorts i Eslöv idag, typ halon/röd/rosa med lite orange i =) Ganska långa men snygga om man viker upp dom, kostade bara 100 spänn dessutom!
Har gått upp 6.20 varje dag och längtar till söndag när jag antagligen får sova lite. På lördag ska vi till Tyskland och då är det upp med tuppen för att ta färjan dit. Sova i bilen?  ja tack!

Nä nu e jag hungrig, tack å hej

Från stugan i Höör

Elin e snäll hon, låter mig låna datorn här ute i stugan hur mycket jag vill =) Dock finns det ingen lampa på skrivbordet så går inte att sitta här på kvällen...
Nu har jag varit här i fem dagar och gått två dagar på körskolan. Helgen spenderades hos Björn och på en strand i närheten av Åhus i söndags. Björn var så snäll så han häntade mig på flygplatsen och sen satt vi i hans trädgård och drack cider från klockan två och framåt =) Sen vart det grillning på kvällen och efter det vart jag och Adéle supertrötta så vi höll på att gå och lägga oss...klockan tio.... Men icke! Vi klampade ner till de på nedervåningen och la oss i sängen där, men sen så kom Björn med massa cider och sprit och så var festen igång igen! På söndagen var det meningen att alla skulle till stranden men det slutade med att jag och Adéle åkte iväg med hennes kompis och några till och lämnade killarna hemma. Kunde inte varit bättre väder för ett strandbesök! Låg bland sanddynerna och läste strunt i Cosmo och bara tog det lugnt.
Sen började det hårda livet. Kvart i nio igår började körskoleveckorna. Körde med en annan kille första lektionen än vad jag gjorde sist...shit vad nervös jag var! Blev massa fel och han var väl nervös han med... Men idag gick det bättre! Körde en dubbellektion med samma kille jag körde med när jag var här i..när var det..mars?... och han var toppen, tog av sig skorna och utade sig tillbaka, pratade lite i telefon och var allmänt lugn. Då gick det så mycket bättre! Var mer att få in de rätta rörelserna än att tragla HUR man ska göra =)

Nu sitter jag här i stugan och väntar på kära Adéle som är och visar ett hus, hon jobbar på en mälarfirma duktig som hon e. Ska väl läsa lite teori hade jag tänkt och sen är det middag! Blir middag i stugan idag skulle jag tro.
Har hittat ett par shorts i Eslöv som jag ska köpa imorn =)    100 spänn!

Saknar min älskling...

Sköna maj välkommen!

Nu är våren här på riktigt! Det är sant! Varför?
jo:
 - solen tittar fram länge på dagen - och mycket!
 - träden blommar, och alla andra blommor
 - man kan gå i t-shirt utan att frysa
 - och en massa massa mer, kom med tillägg gärna.

Var ute på landet torsdag till igår och gu va mysigt det var! låg i solen i bikinitopp och shorts från typ halv tre till fem och bara njöt! 
 
image247
Spöket solar =) lite effekt måste det ändå gett för Josef på jobbet frågade om jag hade varit i solen och menade mina armar =)

image248
Fick släppa ut fötterna och mysa i gräset, nyttigt för mina fötter som är instängda i jobbskorna hela veckorna.

Busen fick också släppa ut tassarna i gräset, första landet resan på året och mamma ska vara där till onsdag så han är i paradiset!
image249
En lycklig katt =)

Var jättemycket fina blommor framme redan så plockade en bukett gullvivor till moster min när vi åkte in till Åkerberga på fredagen jag och mamma ( jag körde hela vägen! ) och sedan en till Fredriks mamma och en hem och en till mitt rum, så det är jättefint i mitt fönster nu!
image250

Sen så växer ju mina änglatrumpeter så det knakar:
image251
Vit blomma
image252
Röd blomma


Såhär ser det iaf ut på landet:
image253
Utsikt från altanen
image254
Också utsikt från altanen

Det är mitt paradis och har verkligen längtat efter att få åka dit ut, och nu längtar jag till juli då jag får bo där hela tiden!

Var hos frisören idag! och ursäkta posebilderna men måste ju få visa hur fint det blev:slingade och klippte mig och både jag och min frisör sa att det är såhär jag ska se ut!
image255
Ganska blont blev det, precis som jag ville =)

Valborg

Så var den 30 mars i år igen, och denna sprit/öl/vin-omryktade dag... men i år - ingen fylla för mig! har druckit två glas vin i lugn och ro, mycket trevligt har det varit =)
Hanna kom hit och åt middag med mig, mamma och pappa, drack cider i fint drinkglas - så lite fest var det alltid! - och mamma lagade maten och jag stod för efterrätten --> GINO!!! =) lovely!
(för dom som inte vet är det frukt med vit choklad som man ställer in i ugnen så chokladen smälter och sen har man glass till)
Både jag och Hanna var sega så Hanna gick väl hem vid tio, jag följde henne till tunnelbanan förbi alla klungor av folk, det är sjukt så mycket folk som vill gå ner i Rålis en regnig, kall Valborg! Själv såg jag brasan innan den tändes, det är väl alltid nåt.

Imorn bär det av till landet, så lite fina bilder där ifrån kommer nästa vecka =) Idag blir det inga för jag orkar inte koppla in kameran...(lat? javisst!)
Bara 4 dagar kvar på jobbet, det ska jag väl ändå stå ut med? Allt är upp och ner, jag ställde upp på att jobba i söndags - extra pengar- och igår - mer dricks! - men nu räcker det. Så jag är ledig imorn och fredag och får vara på lande i hela 4 dagar!!! Åker till Skåne nästa lördag i 2,5 veckor så ska bli skönt att få komma dit innan jag sticker.
Tänk, 2,5 veckor, det är ganska länge. Jag och Adéle kom på att det var ju typ som vårt konfa läger, det var ju där vi träffades, och detvar lång tid, eller?? inte i huvudet iaf. Men den här tiden kommer gå...ja..hurdå? ska ju plugga körkort, åka till tyskland, mysa med Adéle, köra bil, supa med Adéle, ha halkörning, leka med Adéle, ha teoriprov..ja, massa saker! =) åååhhh vad roligt det ska bli!
Men kommer sakna min älskling....=( Sitter och väntar och ser om han kommer komma till mig inatt, men ska nog gå och lägga mej nu så får han ringa och väcka mej. Annars ses vi inte för ens måndagkväll...
Ska se till att hinna gå och äta på restaurang nästa vecka så vi får lite tid innan jag åker.

image246