Livet leker!

PROVEN ÄR ÖVER!!!

Jag mår så bra nu så det finns inte, men kommer antagligen bli förkyld nu (känner att d smyger sig på) för nu tar jag det lugnt, slutade vid tolv idag och sen har jag möte i kyrkan 16.00 å sen flöjt 17.50 så sist men inte minst träning 19.30! Vilken dag! Skönt att jag slapp sluta 15 som jag trodde.
Skulle ha Linné/fojo (forskning/journalistik) dag och skulle dela upp oss i grupper, alla ettor, tvåor o treor. Eftersom det inte brukar vara så mycke folk där så slutade det med att våran grupp bestod av mej, Hanna, Diana, Mickan o en tjej från ettan som hette Emma. Hon var riktigt trevlig å gullig å verkade inte tycka d va jobbigt tat umgås me ett gäng treor i mågra timmar.
Vi satte oss på fåfängan för att måla växter, vilken var uppgiften. Jag målade en styvmorsviol och en nyckelpiga o lite gräs.

Men nu e jag hemma å jag ska inte göra NÅGONTING! ska spela lite Sims kanske, å se lite på film, å kanske ligga i min säng å slumra.. man hinner en hel del mellan 13.00 och 15.50.

Igår va en mysig kväll, lagade mat tillsammans å så köpte han Ben & Jerrys glass i smyyyg! Så jag fick en glad överrasking när vi satte oss och tittade på CSI NY =)
image78
 MUMS!!!

Säkert

Såg just en superbra video på MTV. Själva låten i sig var kanske inte dne bästa men budksapet var det som var viktigt.
Säkert  - Allt som är ditt handlade om våldtäkter och min tolkning av låten var att de ville få fram det som ofta "sägs" vid våldtäkter: att det var tjejens fel.
Låten var klockren, och titta på videon. Det är precis det som är problemet i samhället, varför ska inte vi tjejer kunna gå genom parken utan att vara rädda för att bli våldtagna?! Eller OM vi nu skulle bli det, varför ska det alltid se ut som att det är tjejens fel?! "Hon hade röda string" "Hon gick ensam" "Hon gick fel väg" "Hon hade utmanande kläder- SKITSNACK! Hur f*n ska en kille veta att jag har röda string på mig? Ska jag inte kunna gå 500 meter själv utan att behöva vara rädd? Ska jag inte kunna gå var jag vill?
Det är sjukt att jag ska behöva tänka på hur jag ska gå när jag ska gå hem en kväll. Jag gick ensam från Odenplan till Fridhemsplan en kväll vid kanske två på natten lr lite tidigare. Självklart kom tankarna om att det kanske var dumt, men jag hade knappast stått och väntat på bussen i 40 minuter, vem vet vem som hade kunnat komma fram til mig då? Och jag höll mig på andra sidan Hagaparken och tänkte på att inte se rädd ut, men varför skulle jag vara rädd???

Det är ALDRIG tjejens fel, eller killens om det skulle vara så (det händer ju, men är inte lika uppmärksammat som tjejers våldtäkter. Numera finns även mottagning för våldtagna killar på Södersjukhuset och där tas de hand precis som tjejer, får sitta i enskilt rum osv.) Det är ALDRIG den våldtagnas fel, man ska aldrig behöva ha sex när man inte vill.

Hittade denna på Adams (Julias fästman) blogg:
image77Att säga att tjejen var för full för att de inte skulle kunna uppfatta att hin inte ville ha sex är helt sjukt, man har väl dessutom inte sex me nån som är halvt borta i skallen? Hon blev misshandlas och hotad, är det något som hon vill? Skulle inte tro det. Att de då släpps fria är något som är för mej helt ofattbart. Hoppas att kampen mot våldtäkter går vidare så att offren vågar anmäla.

Kampen mot våldtäkter går vidare.


Hata fysik!

Har omrpov i fysik B imorn och har försökt att plugga typ hela dagen men går inte så bra...det är ju roligare att sitta vid datorn, se på "The wedding date" på tv eller varför inte sortera tvätten i tvättstugan! försöker hitta på saker jag MÅSTE göra för att slippa, men finns inte så mycke nu när pappa å mamma har kommit hem å pappa har tagit över tvätten.

Vaknade 11.40 idag av att mobilen ringde, men det var en söt person så jag ville inte döda honom ;-)
Han skulle tydligen också plugga, i skolan med sin grupp. Kan inte träffas ikväll, jag måste plugga in i det sista. Men imorn! Då är det över med alla prov och då får jag fira =)  Har inga pengar så får fira på ett sätt som inte kostar nåt, jag kan högst köpa en glass... men han kanske vill köpa Ben and Jerrys??? vore gott!

image76
Jag tycker om dej

Ska återgå till mitt pluggande nu...

Lördag

Fick G på mitt fysikprov!!! Lyckan är total! nu måste jag bara göra ett prov till i skolan och sen är det tyyyyp klart! Lycka! 12 år av mitt liv går mot sitt slut, men det är ju lite sorgligt oxå.

Idag var vi och shoppade på en outlet, jag köpte en super super supersöt klänning från Triple Five Soul (älskar d märket!) å ett linne me prickar på och så fick jag ett par skor! Mamma köpte två par å så va d 3 för 2 å då fick jag ett par fina Pumaskor, de ser ut som Vans...
Sen åkte vi på gudmor Carinas utställning vid Reimersholme och sen åkte jag hem för att plugga fysik... Det gick lite segt, ringde Hanna för att beklaga mej, och för att hon skulle få beklaga sig, vilka bra vänner vi är. Det är inte alla man kan ringa å beklaga sig över, men med Hanna går det =D

Tog en paus för att bada å sen en paus till för att skriva klart min Biotekniksföretag - text. Hoppas hon tycker den räcker, då får jag MVG i bioteknik! (känner att detta inlägg kretsar mycket runt betyd men de sätts på onsdag!)

Nu ska jag återigen återgå till min kära (hatade) fysik bok Quanta och läsa på om jut kvanta/atomen... hata!!! Blir ju nästan ledsen över att behöva göra detta.

Fick en ros på mms av Fredrik i torsdags när vi skulle sova, han e söt han...

Rebecka har heeelt rätt

Det kunde varit värre,men just nu känns d som att detta är det värsta som kan hända...

What doesn't kill you only makes you pissed off!


För mycket ledigt, om man får säga så?

Nu har jag haft ledigt i fem dagar och idag har jag endast varit på studiebesök med Mickan. Sen åkte jag hem, åt upp resten av rababerpajen jag bakade igår sen traskade jag ut till Daglivs för att köpa bakateraljer till mina bröd jag skulle baka.
Kom hem igen och satte igång, och när degen jäste slänge jag i mej lite spagetti å köttfärssås som jag hittade i kylen.
Nu sitter jag å väntar på att de ska svalna mina fina bullar =)

Vanligtvis brukar jag inte baka, men efter att ha hittat rabarber i trappuppgången, som man fick ta, fick jag värsta baknojan! Har väl haft ledigt i för många dagar och bakådran i mig vaknade till liv. Som Gustav sa:"Förbereder du dig för ett liv som hemmafru?" Nja, jag ska ju inte li hemmafru, men det kan vara bra att kunna sånt.

Nu ska jag skriva klart mitt svenska arbete som jag har grämt mej för i flera dagar...hata! Men snart e skolan slut, men har två fysikprov kvar...ett på torsda...

image74
Min var dock inte sådär fin, men god =)

image75
Mina fina bröd!

Söndag

Lååång helg! Har fortfarande en dag ledigt kvar! Den ni!
Lärarna får dock gå till jobbet imorn och ha kompetensutveckling, lr vad d nu hette...hahaha! Skadeglädje!

Åkte hem från landet idag, har inte varit hemma sen torsdags i ottan - åkte 7.12 för att möta Rebecka o Jakob vid Östra Station där vi skulle påbörja vår resa till Vässarö. Det var en låååång resa: 1,5 timmar till Norrtälje där vi bytte till en buss som tog 1,5 timmar till Ellans Vändplan. Där hade vi tur att snälle Jimmy kom med minibussen och hämtade oss och våra väskor. Min var skittung eftersom jag skulle vidare till landet och hade lakan med mig. Sen fick vi åka båt i typ en kvart för att komma till vår slutdestination. Men det var såå värt det! Hade två toppendagar med Rebecka, Jakob, Tesi, Näsan, Joel, Mattias, Martina, Hanna och många fler! image72Min sötis!
image73Vi!
Tesi kom t.o.m på torsdagkväll istället för fredagmorgon och vilken lycka! "Ni är som ett nyförälskat par" som Rebecka uttryckte sig...haha! Jag har träffat Tesi typ 3 ggr nu och hon är typ som en kopia av mig, fast på ett annat sätt, så det funkar perfekt! Och så köpte hon med sej choklad till mej, vilket gjorde att allt blev ännu bättre!
På torsdagskvällen satte vi oss på ett erg, efter att Mattias hade smsat å sagt att vi skulle komma dit å se på solnedgången med honom =)
Denna kväll började vi, jag och Jakob, att borsta ett hus som skulle målas och på fredagen målade vi. Lyssnade samtidigt på FredagsflörtenP3, toppen!

Men så var ju jag tvungen att åka på fredagen =( Blev beordrad att åka till landet, men fick tur och fick skjuts av Janne hela vägen =) Han va lite halvskum, men jag slapp ju alla bussar så...
Sen på landet bröt förkylningen ut och jag satt bara inne hela lördagen och drack te och lät skum när jag pratade. Måste varit efter den superkalla natten i Kulan tillsammans med Rebecka. Kl 05 vaknar jag till av att någon skuffar på mej å frågar: "får jag lägga mig hos dej?" Hon är söt dej flickan =)

Idag kom jag hem vid två å så la jag mej i badet typ tre, efter att mamma dragit till Operan. Ligger och lyssnar på P3 star i godan ro när jag lyssnar lite extra och upptäcker att jag känner igen rösten i
Kärlekspanelen. Efter att ha gått upp går jag in på hemsidan och det visar sig att jag har rätt, det var den jag trodde... Snacka om opassande att denne person dyker upp just där! Inte för att jag bryr mej om denne mendet vart ju lite skumt då.
Skrev till Rebecka på msn och hon tyclte också det var konstigt, vi var båda smått chockade...

Rebecka påminde mig om att reprisen av Greys Anatomy var snart och jag rusade in för att se på den. Sen bestämdej ag mig för att läsa lite Fysik, som jag har tagit paus ifrån just nu... fy ad jag hatar fysik! men nu är det snart över, tre veckor kvar!

Lakrisal?!

You got a tatoo too!

Ska bara göra ett instick

Igår var ingen vanlig dag...
image71


 

(f*ck u som sagt)



 


 

Bilder

Har fått massa bilder av Adéle nu från skivan =D

image66
Snygga va?!

image67
Peace!
image68
Heta va...
image69
Hehehe...
image70
Peace out!


Fler bilder på
min bilddagbok



Skulle bara hälsa f*ck u till en del, inte på ett elakt sätt, bara för att understryka att jag kan faktiskt lösa saker på egen hand ibland.

En superlördag!

Bästa lördagen på länge!

Vaknade vid kvart i nio, skulle gått upp typ kvart över åtta. Rusade upp och upptäckte att de andra typ hade gått upp för fem minuter sen. Så det var lugnt, jag tog mej lite te och macka och gick och la mej igen. Satte på tvn på jätte låg volym och mumsade.
Skulle iväg till polishögskolan och typ kl. 10 åkte vi.

Där fick vi volta med en bil, mamma testade hur det var att krocka i 7km/timmen, vi fick se rån och hundförarna. Hundförarna var coolast, hunden som följde sin förare var så duktig! Om han hade kunnat hade han gått på ledarens fötter...
Sen åkte vi till Solna och jag fick låna 259kr till ett par skitsnygga shorts! (skulden bara ökar och ökar...) och mamma köpte jeans och en fin tröja =)

Bror min och jag åkte hem och päronen åkte till landet. Lillebror skulle ha polers över under kvällen och jag skulle plugga tills jag spydde.
Jag lyckades ta mig igenom kapitel 3 i kemiboken, och en del i gympa-häftet, sen la jag mig i badet. Tog ett låångt bad och sen köpte jag vegetarisk sallad med skinka på pizzerian, och det var en ny kille som jobbade där! Gullig, satt och pratade med mej när jag väntade på maten =)
Sen såg jag på en del av Crash, tills min bror och hans kompisar tvingade ut mej ur vardagsrummet, och jag tog min flykt till mitt rum igen.
F kom efter hockeyn och jag bjöd på vatten och drack hans sista öl, tänk vad man får offra sig... Försökte plugga lite men gick inte så bra...

Sen var det Eurovision! Rebecka kom typ precis när det började och vi satte oss i köket en stund och diskuterade söndagen och måndagen. Båda är vi lite klantiga...
Sen satte vi oss i min säng tillsammans med F och såg på Euovision och åt glass, han ville inget ha. Han sov istället...
Omröstningen var som valigt uppgjord och inge kul att se på, Rebecka åkte hem när den började, skulle jobba idag. Så vi satt och svor över den dåliga och uppgjorda omröstningen. Inte för att jag tycker om The Ark, men ärligt talat, deras låt var inte dålig. Sen var jag så trött men höll mig vaken en stund till och såg på Clintan i nån skum film jag har sett förut.
Vaknade en kort stund i morse, men sen blev jag väckt vid tio... vad är grejen med att väcka mej! Hatar det, blir så grinig då..

Åt frukost och sen somnade han igen och jag läste kapitel fyra i kemiboken... nu är det inte mycke kvar...

Idag är det plugg som gäller men ska nog ta en paus sen och gå ut och springa till stadshuset och tillbaka, är precis vad jag klarar av.. får se om jag ens klarar det idag.

Snygga Rebecka var här igår!

ÅRETS BÄSTA SKIVA!!!

I måndags var jag på åååårets bästa skiva som jag kanske nämnde för några dagar sen, men måste säga det igen...



Var på Linas skiva i onsdags med Johanna men gick runt halv ett då båda skulle upp tidigt, hade inga pengar och var trötta... Men jag hade kul den tid jag var där, synd dock att inte Gustav och Lisa å dom var där...

Vakten kände typ igen mej på April, har ju varit där tre gånger nu...


Sen var det en lugn torsdag, men inte ensam. Dock med två redovisningar var av en nog gick skitdåligt, men orkade inte, och den skulle iaf skickas in skriftligt på fredagen. Torsdagskvällen spenderades genom att snacka och titta på tv och dricka pepsi och äta vindruvor, det var vad jag klarade av just då.


Jag är en tyst människa när det kommer till sånt där, men det är bara att ta det eller ej.
Hur går det nu? Det är frågan...
Finns det något svar?


En lååång lördag med mycket plugg, precis som fredagen, förlåt om jag inte var så social som jag hade tänkt mig. Ska se på Eurovision songcontest med Rebecka, med min bror och hans kompisar i vardagsrummet bredvid-antagligen spelandes Guitar hero...suck...

Har lite bilder från Rebeckas skiva, fler finns att se på:
Cilians bilddagbok




 



Söndag,måndag och onsdag!

Party party!
Söndagens skiva var toppen, måndagens skiva (vår skiva!) var toppen och jag hoppas innerligt att kvällens skiva också blir toppen toppen!

Söndagens tema var djungel så jag kom utklädd till Jane (Tarzan och Jane u know) och satt med Tesan Rebeckas kompis under middagen. I slutet av middagen höll hon och jag varsitt kort kort tal för Rebecka (efter alla planerade tal) och fick en ful Pez-grej som pris =D
Det första jag hade sagt till Tesan när vi kom dit var att man skulle akta sig för killen som var brunmålad, för då skulle man bli brun. Och jag hängde med Tesan och Lisa, och Tesan försökte få ihop mig med en Jocke, men han var tydligen jättekräsen och tyckte väl att jag va jättekonstig (OBS efter två glas vin och en drink...) haha! Så dansade vidare och tillslut blev det så att jag och Lisa pratade med denna brunmålade kille när Lisa stod ute för att röka. Alla var jättebra utklädda så var kul att försöka lista ut vad alla var...han va.. vet jag fortfarande inte. haha!
Hade en toppenkväll och åkte hem när de stängde med Lisa, fick betala henne 50 spänn för taxi 8fast jag hade tänkt ta bussen...)

Måndagens tema var Woodstock, alltså lite hippie! Jag va utklädd på middagen men sen höll jag på att svettas ihjäl i min kjol så fick bli den prickiga klänningen igen... Adéle och Sebbe var där och vi hade jättekul! Sen kom Micha, Alex, Harry, Lisa, Gustav och Adde. Dansade, söp och bara hade en toppenkväll. Sen gick jag och Adéle hem när de stngde och pratade om allt och ingenting på vägen hem genom stan "...sakta gå hem genom stan..."

Igår pallrade jag mig iväg på utvärdeingsmöte samt en föreläsning i skolan...segt, men sen gick jag och Adéle och köpte glass och spatserade i Rålis =)

Ikväll är det Linas skiva och jag kör på 80-tal!

Jag har klantat mig igen, förlåt. men vet ju inte hur jag ska eller inte göra.
Kan väl svara på mina sms iaf...
Förlåt, men hjälp mig att förstå så kan detta lösas...

Imorn smäller det!

Imorn är det studentskiva!!!

Och ikväll ska jag på Rebeckas, ska bli så himla kul, bara att jag får ha på mig min fin fina klänning är ju super! Ska vara ute på Djurgården,så vet inte hur jag ska ta mej hem men...det är ett senare problem.

Va på skiva i fredags, men gick typ kvart i ett efter att en j*vla *&%#&/ (ska inte svära) spillde rödvin på halva mig - hela mitt lår och så stänkte det på mitt vita linne... OCH HON SA INTE ENS "Ursäkta" !!!!!!!! Jag vart så arg så jag var tvungen att gå hem, skulle typ slagit ner henne annars... Och det är inte ofta jag vill slå folk. Johanna och Elin tyckte jag skulle slå henne, en person i telefonen avrådde mej.
Kom hem typ tjugo över ett och sprayade Vansish Oxi action när det låg i badkaret PLUS att jag kleta ner det med annan fläckborttagningsgrejja. Sen tvättade jag det för hand (mitt i natten) och sköljde det tusen ggr. MEN fläckarna försvann! helt fantastiskt! Så nu har jag fortfarande ett vitt fint linne att använda.
Mitt tips till alla är dock att försöka slippa tvätta mitt i natten... kan störa folk.

Igår jobbade jag iaf på Spring Cross och lyckades bränna armarna i solen där jag stod utan solkräm...
Men tog ett mysigt bad när jag kom hem och sen gick hela familjen på Moderna museet =) Fick till slut se utställningen vi har tänkt se i en månad.
På kvällen va jag hos personen som avrådde mej från att så folk och såg på Bond och Sing-a-long och visade min töntiga sida när jag kommenterar hur dom gör på tv...haha!

Imorn e d skiva imorn e d skiva imorn e d skiva!!!
image53
 
Teckning: Petra Kopp

3 maj - 4 dagar kvar!

Nu är det bara 4 dagar kvar till vår studentskiva!!! Fatta hur fort det går!
Har samhällsprov imorn och ska lämna in projektarbetsprocessrapporten... SUCK! Trött!
Men får iaf fira kvällen med att gå på Elins skiva! =)

Har shoppat rött nagellack till min klänning som jag ska ha på söndag på Rebeckas skiva! Lycka! Det är så fint: Los Angeles Nummer 74 från Mavala!

http://www.accessora.se/Produktfoton/Mavala/Mavala_Mini-red300.jpg

Typ sådär rött! =)

Nu ska jag återgå till att skriva klart min rapport, skulle bara visa hur fint det var!

Jag är en liten fegis som inte vågar säga allt jag skulle vilja

1 maj

Nu är våren här på riktigt, vi har lämnat april och förhoppningsvis april-vädret. Var på landet i helgen, med avbrott för Gustavs skiva i söndags, och det var inte varmt- inte maj-väder!
Men nu är jag hemma ogen, för att stanna. Kommer inte kunna åka ut till landet för än möjligen nästa helg, för nu är det mycke på g: Elins skiva på fredag, jobba på Spring Cross på lördag, Rebeckas skiva på söndag och min egen på måndag... Hur ska jag orka?
Det undrar jag med...

Hade iaf en mysig helg på lanet och jag och Hannah snackade skit och mös =) Hann inte träffas jättemycket då hon provjobbade på restaurangen och jag var borta halva söndagen.

Söndagen var iaf toppen! Åkte till golfbanan vid tio och städade >>> tjänade 100 spänn! (RIK!!!) dessa skulle dock spenderas under kvällens gång.
Hade hört mej för om busstider med Lisa och 16.41 gick den från fastlandet. Var hemma typ tio i sex och la mig i badet typ 18.17 (säger vi) efter att ha plockat fram vad jag skulle ha med mig/på mig...
Klev upp ur badet 18:40 typ efter att ha lagt en anisktsmask och bara gottat mej i det varma vattnet.
kvart i sju ringer Lina och informerar om att eftersläppet till Gustavs och Stefans skiva är kl. nio, tur för jag trodde elva..
7 minuter  över sju typ ringer Lisa och frågar desperat efter smycken! Hon ska på middan, och kommer ner till mej för att låna smycken. Klädd i t-shirt och shorts lånar jag ut smycken och Lisa frågar om jag vill komma på middagen, fanns tydligen folk som inte kunde komma...
Så upp till mig och som tur var visste jag vad jag skulle ha på mig så snabbt på med kläderna och sminket, som tur var hade jag hunnit torka håret! Så trampar vi upp till Grabbarnas, 100 meter (max) från mej. Slapp tänka på middag iaf =)

Sitter och minglar runt och träffar folk man inte träffat på länge, däribland Julia T. och hennes kille(/fästman måste man väl säga om man är förlovad?) =)
Vid halv ett bär färden av mot Undici och Johan B's skiva. Blir taxi dit och jag får skänka bort mina sista 20 kronor! (=garderobspengarna....) Lyckas smöra till mej dom sen av Pontus, som satt bredvid mig i taxin ;-)

Har en superrolig kväll och dansar med Sebbe och Emil och Johanna och Lina och Lisa och massa fler =) men vad efter två nån gång vill F dra så åker hem, och vaknar vid tio nästa dag, väckt...
Gör inget fram tills typ tolv då han drar hem och jag börjar planera återfärden till landet.
Tar ett tåg 14.35 och väl framme möter Hanna och mamma mig och båtfärden är blåsig och kall.Kalla april =(
En mysig Valborg med Hanna i hennes hus med middag och brasa (i den öppna spisen endast) och Malins hembakta rabarberpaj! Lägger mig tidigt, och vaknar tidigt =)
Väl hemma blir det en ensam kväll och ska väl gå å sova snart, fysik imorn...