Det har varit jul

Japp det har det, och vilken trevlig jul det blev!

Julafton var lugn, hemma med familjen och Carina, katten fick också vara med eftersom Olle inte kom (stor Lanser).
Efter det har dagarna bara flutit på, hela juldagen låg jag i soffan och mös, såg på filmer och läste, medan de andra var och hämtade Pontus nya säng. På kvällen träffade jag Lisa och bytte julklappar - jag fick en superfin nessecär från MakeUpStore, hade tipsat henne om att jag behövde en ny och större, och hon fick svarta martiniglas =)
På juldagen kom Hanna till mig, efter att jag ännu en gång försökt köpa jeans på rea - det är lönlöst. Så vi gav upp och gick istället hem till mamma o pappa o såg på tv, åt middag och hade det trevligt, innan vi åkte hem till våra hem.

Igår var vi på Barkarby Outlet jag, pappa o Pontus och jag fick till slut tag på ett par jeans! Halvhöga grå Filippa K jeans =) 350 spänn!!! Halva outletpriset!!! Helt galet!
På kvällen var det dags att få träffa Lisas kille Eric och festa lite. Anna kom till mig för att spela lite tv-spel, men det blidde inget sånt, vi åt pizza och såg på Spiderman 3 istället, innan vi traskade iväg till Lisa. Hon har gjort ett kap, en riktigt trevlig kille att hålla fast vid och vi hade en toppenkväll!





Eftersom det bara var jag som bor i Stockholm (för tillfället) och vi hamnade på söder, där jag aldrig går ut, hade ingen av oss någon aning om var vi skulle ta vägen, så efter att ha suttit på Scandic vid Medis började vi gå mot Centralen och alltså förbi slottet - varav bilderna.
Precis när Erik ska ta kort på oss tjejer ser vi att det börjar springa soldater (alltså slottsvakterna) ner för trappan och det visade sig att det var två puckon som står och kissar där! De fick sig några förmaningar och gick sedan därfrån, fy er pojkar!

Här är även lite galna bilder från i måndags när vi tre tjejer var ute tillsammans för första gången på flera år:

Anna och Lisa


Jag, Adde, Lisa o Anna


Anna o Lisa

Nu ska jag snart iväg och träffa ännu en gammal alvikare, Rebecka är nämligen i stan! Kvällen ska sedan spenderas med Anna och vi ska se på film hemma hos mig =) Hon har inte sett "I am legend" eller "The Dark Night"!!!

En helt underbar måndag!

Igår var en superdag! (förutom att jag var tvungen att gå i skolan mellan 10-12)
Så vi hoppar över det tråkiga och går direkt på det roliga, nämligen att för första gången på flera år har jag, Anna och Lisa återförenats! Kände mig som i Mama Mia filmen, haha! Det var nämligen så att Gustav fyllde år igår, samma dag kom Lisa och Anna hit till Stockholm! Lisa ringde mig vid kanske 3 och frågade om jag skulle me å fira gustav å träffa henne. Så jag skramlade ihop lite pengar och så träffades vi på Theos. Jag som visste att även Anna skulle komma till stan hade tänkt ringa henne, men hade glömt det i all julhast. Som tur var hade Lisa med sig hjärnan och hade ringt in Anna!
Och hej va d gick! Jag hade råd med en cider, och fick låna till en från Fredrik, sen köpte Anna en shotbricka till oss tjejer att dela på = 2 shotar var.... ojojoj! Kvällen var i det galnaste laget, men det var så himla roligt att vara vi tre igen så jag brydde mig inte om resten!

 




Idag har jag varit på stan i stort sett hela dagen, förutom de 3 timmar jag var hemma och köpte mat till lägenheten och åt lunch... somnade framför Project Runway och sen var jag iväg igen och shoppade med mamma, vi gick hela Odengatan från och med Stadsbibilioteket, och på den "snutten" finns det en hel del roliga affärer!

När jag skulle leta upp den förra bilden hittade jag den här fina, vad vi partade Sanna o Fredrik!
 

Fick den här i mailen idag =)



Man vet ju inte om allt e sant som man ser, men man kan ju vilja det =)

Det var ingen som talade om för mig att det var julafton på onsdag

Suck, jag saknar all motivation i världen. Och då hjälper det inte med att man har typ tusen saker att göra: köpa julklappar, plugga, anmäla sig till uppkörning, och saker man BORDE (älskar det ordet) göra: skriva CV, plugga mer, sova... Det osm kan vara en liten motivation i pluggvärlden är att jag har en av de bästa föreläsarna och det är ju alltid något!
Köpte mammas och pappas julklapp idag så nu är det bara bror mins kvar. vet att han har köpt till mig, och vad, för jag hittade något på Carlings (ska inte säga vad det var) och det är ju alltid roligare att få nåt man vill ha =) Har svårt att hitta nåt till honom, så ska ta en runda imorn med.

Harry is in tha city! Hon föreslog öl, mitt svar blir att det skulle bli nåt ställe där de skänker ut ölen... vilket de inte gör (nähä?!) så fick bli kladdkaka hos henne istället =)

Tips Tips Tips till alla: måla aldrig naglarna när ni bloggar! Tips tips tips!

Imorgon är det fredag, sen har vi, 1,2,3,4 och en halv dag, sen är det julafton! Går i skolan 22 och 29e, sen har jag lov!

Nä, nu ska jag sova, somnar snart på datorn



Min skyddsängel från Eslöv

Cissi i Skåne

Japp,här ligger jag i gästsängen hos Björn och ska sova. Skulle föra över lite pengar först, ska nämligen in till Lund (åh, älskade Lund!) imorn och träffa min vän Anna! Jippi! Två flugor i en resa, haha! Tur i oturen så måste Adéle jobba - visa ett hus i en håla ute i ingenstans - och då tänkte jag att jag måste ju hinna träffa Anna, så varför inte när Adéle ändå inte är hemma. Inget ont mot Björn, men vi har haft våra stunder då Adéle antingen jobbat eller varit i skolan, så jag tror vi klarar oss utan en sån stund imorn...fast är ju ganska frestad att se Bernard o Bianca, eller Lilla sjöjungfrun efter vår Disneydiskussion ikväll...
Aja, ska in till Lund, kanske försöka hitta nån julklapp? Har förresten kommit på vad jag ska köpa till Fredrik: en.... nähä! Så kul skulle han inte få, vet att han kikar in här ibland så nope! Han retar ju mig och säger att han har frågat min mamma å grejer, inte schysst!

Igår hade jag flyt värt en guld, nej silver, medalj!
- Gick i skolan till kl 14.45, sen rusade jag ur föreläsningssalen och var tvungen att ta ett toastopp
- Tog tunnelbanan 14:57 säg och buss 110 i alvik 15:34
- Var på Bromma Flygplats 15:53 och gick till incheckningen direkt - tog bara ur min dator ur väskan först. Då säger hon att jag får plats på 16:15 planet, incheckningen var öppen i 1 (!!!) minut till! Flyt kallas det!
- Gick på planet  och började läsa Crime Prevention, slutade med att jag somnade till 5 minuter innan landningen...
- Var tyvärr tvungen att gå på toa nu igen (okej, ca. 3 timmar efter förra gången) så missade flygbussen som gick 17:40, nästa gick 18:15. Det är detta som gör att jag bara får silvermedalj i flyt.
- Det visade sig att bussen skulle ta 70 (!!) min och inte 40 som jag är van vid, de har nämligen tagit bort en linje, förut fanns det en till Malmö och en till Lund, nu går de via malmö till Lund... MEN!!!
Det var bara jag och en tjej till på bussen och hon gick av tidigt så han körde direkt till Lund istället, alltså 40 min!
- Detta resulterade i att jag lyckades ta ett tåg till Höör 19:02 och var alltså där ca. 19:25

Jag har alltså: tagit mig från Stockholms Universitet till Höör på ca 4,5 timmar! Jag säger bara: F L Y T !!!
--- > 4,5timmar


Sen var det fest för heeeela slanten! Så dagen har spenderats i soffan under en filt och ätit riskakor och smörgåsrån och sett på Forgetting Sarah Marshall för andra gången

(passade perfekt eftersom jag precis har sett klart alla Veonica Mars som just har Kristen Bell som huvudroll)

Back to school

Idag började kursen Kriminalpolitik, ska nog bli spännande, handlar mycker om polisen och så =) Blir allt mer intresserad och sugen på att läsa till polis, var inne på hemsidan förra veckan i studiesyfte inför tentan och var ju tvungen att kolla "sök till polisen" sidan....
Det visade sig att det var vår flummigaste föreläsare som skulle vara kursansvarig, om jag säger att han är filosofilärare på gymnasiet kanske det räcker. ;-) Det vart en del utsvävningar, men det var ju lugnt.  En annan kille som ska föreläsa verkar bra, har koll på det här med polisen ska prata lite om SÄPO och sånt också. Spännnande =)

Min granne har skaffat Guitar Hero World Tour - sånt som innehåller alla instrument... - och detta leder till att det från kl 13 - 16 i lördags lät som att det bodde en dinosaurie ovanför mig, och vid tio PÅ MORGONEN igår hade dinosauriern vaknat. Vid halv elva gick jag upp och sa att det låter som att det bor elefanter ovanför mig... Jag bad honom sänka, och troligen spelade han bara gitarren sen.
Grannen bredvid honom hade dörren öppen så frågade henne om inte hon hör musiken: JODÅ! Men hon var med mig i att jag skulle säga till, hon brukar själv knacka på sa hon.
Att såna människor inte förstår! Får några månader sen sa jag till honom, för då kunde jag höra Unforgiven 3 - hela sången- ner till mig, och då hade han stått i duschen.... I lördags var det Leaving on a prayer (heter den så?) med Bon Jovi... Jag skyller på att han har bott i villa - no offence till alla villaboende - och aldrig lärt sig hur bra det låter ner i lägenheter....

På onsdag är det KRÄMs (Kriminologiska Ämnesrådet) julfest =) Party party!

Dagen efter

Igår lämnade jag in min tenta och sen dess har jag slappat slappat och tagit det lugnt, samt myst =) haha!
Men i torsdags hände nåt som gjorde mig arg och förbannad. Nämligen detta:
Jag har haft min uppkörning bokad den 17 december nere på Svenssons trafikskola i Eslöv och ska åka ner till Skåne nästa lördag, på Lucia, för at ha tänkt ha körlektioner på måndag o tisdag. Detta har jag inte bokat in i all stress, men även tänkt att de skulle ringa mig som de gjorde sist. Så i torsdags ringde en från körskolan och sa att de hade upptäckt att jag inte hade bokat in några lektioner. Jag spelade lite dum och sa att det hade varit så mycket. Dessutom förklarade jag att jag har skjutit upp uppkörningarna förut för att jag har tenta och inlämningar - vilket är sant. Hans kommentar var att "det känns inte bra" med min körning, utan han tycker att jag ska komma dit och köra i en vecka innan min uppkörning! Det kan han ju glömma, och hur kan han säga att "det känns inte bra" när han inte sett mig köra sen i juli!!!?!!!?!!! 
Så han sa att vi borde kanske skjuta upp uppkörningen igen för att jag skulle kunna hinna köra med dem mer. Så han skulle kolla när det fanns nya tider.  Men detta ville inte jag, så jag ringde tillbaka efter ca en o en halvtimme och sa att jag ville behålla min uppkörning. Då svarar receptionisten, som jag inte tyckte om förut heller, att de redan hade skjutit upp den! VA?! Jag fick prata med han som ringde innan, till vilken jag sa att jag sa aldrig att jag ville skjuta upp den! "oj, jaha, men nu har hon redan skjutit upp den" GGAAAHH!!! Och med dagens underbara teknik går det inte att byta tillbaka, det hade jag redan frågat receptionisten. AAAAAAAAAARRRRRRGGGGHHH!!!!!!!!
Så nu säger jag som mamma sa: nu skiter vi i dom. Japp, precis så, jag ska köra i STHLM istället!
Men till Skåne ska jag! På lördag sitter jag på planet ner till kära Höör och Adéle. Tyvärr kan inte Fredrik följa med, men det ska bli så kul att träffa Adéle! Längtar! Eftersom jag inte kan komma dit över nyår så måste jag dit nu! Har Skånebehov att tillfredställa!
Så i torsdags var jag så arg att jag visste inte vad, men det har lugnat ner sig nu, iaf lite, och snart ska jag iväg till förorterna igen, ska träffa Sanna =)

Igår såg jag Systar i jeans 2,
Supermysig film, passade perfekt en ensam kväll hemma hos mig. Hade fått lite Cheez Crunchers av mamma, som också satt ensam hemma - kikade förbi hos henne efter kyrkmiddagen - men hon skulle se ZoZo, och den har jag redan sett.
Idag har jag bara legat i sängen och spelat Sims, och lyssnat på min dinosaurie till granne, jag undrar vad han håller på med, dunsade och stampade i golvet från 13-16. Men ett tag hörde jag Jon Bon Jovi, så gissar på tv-spel...

Att blogga på stadsbiblioteket

Nu är jag uuuutttrååååkaaad!! (Så detta kommer bli ett långt inlägg, så jag kan slippa min tenta en stund- är faktiskt i stort sett klar)

Men imorn är det över, så efter det ska jag åka hem till MIG och...nä just det, jag har ingen tv...fortfarande! J*vla Com Hem! Blir arg varje gång jag ser ComHem-reklamer! Jaha, jag får väl spela Sims hela dagen då ;-) hehe!

Japp, jag är beroende, har nog inte gått en dag på säkert en vecka då jag inte har spelat i alla i en kvart. Men jag kan sluta när folk säger åt mig, eller om vi ska äta, tvätta eller laga mat. Ingen annan verkar förstå att man kan vara beroende av Sims, men det är inte konstigt med killar som kan sitta och spela typ WOW, Guitar Hero, Diablo 2 eller något av alla andra killdataspel som finns.
 V.S.


Har diskuterat detta med Adéle, vars pojkvän spelar Magic (kortspel, typ rollspel) och ska nog få henne att bli Sims beoende hon med..hehe, evilplans! Hon har ju faktiskt en data sm är gjord för att kunna spela spel på!

Imorn ska jag på middag i kyrkan, jag vet inte om det är roligt eller tråkigt... Men kan nog erkänna att jag hellre hade åkt med hem till Sanna på mysmiddag, men är man frivilligarbetare och får gå på julmiddag så ska man väl bara tacka och se glad ut =) Det kommer vara typ jag, Micha och Alex och så massa tanter tror jag, så brukar det vara. Men Patric som jobbade som pedagog med oss förut ska laga maten, så då får man träffa honom iaf =) Jippi! Och så brukar man få en blomma på de där middagarna, och de kan ju inte vara fel, så får jag pynta mitt fönster lite till =) Var inne på In&Finn igår och tittade på ljus, men gick ut fort, för annars hade jag köpt massor! Fanns jättefina ljusfat där man fick ljus till - ett var i jultema. På lördag får jag i alla fall träffa Sanna, för då ska vi parta =)


 


Just det, måste berätta om min dag i förorterna! Som de som känner mig vet är jag inte så ofta ute i förorterna sen jag slutade jobba i Kista, men i tisdags började jag med att klippa mig hos mammas kompis i Blåsut och sen var jag iväg till Axelsberg för att träffa min halvsyrras halvsyrra Hanna, haha - modern familj kallas det!

Var riktigt trevligt, har inte setts på ett tag så det var toppen! När jag skulle ringa henne, efter att fått numret från min syrra, svarade en Hanna och jag sa att jag vem jag var, Emelies syrra, men hon hängde inte med. Så jag sa att jag var hennes halvsyrras halvsyrra, men icke... Tänkte, det var väl inte så länge sen vi sågs, måste varit i påskas... Nähä tänkte jag, så vi la på efter att hon sa att jag måste fått fel nummer.

Sen pratade jag med min syrra och helt plötsligt börjar hon bara att skratta... hm... Då visar det sig att hon har fått numret av Hannas lillasyster som har gett Emelie numret till Hanna som är hästägare! Hahahaha! Inte konstigt att det blev lite tokigt!


 


Nu har jag spenderat tre dagar denna vecka på Stadsbiblioteket så ska bli skönt när jag kan ta

det lugnt imorn, tentan ska nämligen lämnas in senast 10:00. Funderar på att lämna in den redan idag, men vi får se...


Dagens konstiga lista

Här kommer dagens konstiga lista: =)

Lyssna =)

Hittade att man kunde göra sin egen playlist på MTV, så här är mina favvosar för dagen =)


En trött Cecilia

Som jag sagt förut: var tog hösten vägen? Nu är det december, kan ni förstå?! Men snön försvann ju den också...

Jag gör inte så mycket, förutom pluggar, så jag spenderar de flesta dagarna på Stadsbiblioteket, oftast utan dator, så då kan man ju inte blogga... Men nu sitter jag här så kan ju uppdatera lite.
Igår var jag på smyckesparty hos Sanna och köpte ett jättefint halsband =)

(som på bilden fast på mitt hänger det ingen pärla)

Kolla in hennes hemsida:
LenaK


Imorn ska jag få klippa mig =)
Mammas kompis brukade klippa oss som små och mamma lärde känna henne just för att hon var hennes frisör =)
Sen ska jag få träffa min halvsyrras halvsyrra (detta kallas modern familj) som är i Stockholm för tillfället, ser jag fram emot.

Annars händer inte så mycket, tentan ska ju lämnas in på fredag så det är högsta växeln i!



Skåne nästa helg!