Jag ska bli privatlärare!

Och jag tar betalt i vin!
Sanna skickade mig ett hjälpsms ikväll om hennes dumma Samhällsuppgift - och jag ska hjälpa henne - vi tar fajten mot läraren!!! Skämt åsido.. men jag samlade ihop mina kriminologiböcker och gör mig redo för en pluggkväll hos paret Tegström/Janebjer! Brottsliget i Stockholm det är min grej!

Annars har den nya kursen börjat med feminism... jag är inte feminist, det kan jag inte säga att jag är. Tydligen var inte så många tjejer i klassen heller det, en liten grupp som föreläsaren sa. Jag har nog stött på fel sorts feminister för att "vilja" vara det.  Jag ser inte kvinnan som ett offer, jag ser oss som starka!
Förhoppningsvis ska jag bli lite "feministupplyst", men jag kommer aldrig se kvinnan som ett offer!

Jag har ett sånt här fint smycke, ska nog bli bättre på att använda det...

www2.vansterpartiet.se/sala/art_detalj.asp?ID=287

En underbar helg!

I lördags kl 11 var det äntligen över! Omtentan var skriven, rapporten var inlämnad och opponerad - livet var igång igen!
Jag, Anna o Joanna åkte in till Pizza Hut för att fira att det var övet - oberoende av hur det gick på tentan - nu var det över!!!
Sen strosade jag och Joanna runt i stan, köpte kaffe o tittade på väskor i väntan på att henne kille skulle dyka upp. På vägen hem köpte jag vindruvor på Hötorget - planen var att lägga lite puzzel, läsa min dåliga bok och bara ta det lugnt. Konstigt nog ville jag göra något aktivt och om jag inte hade varit stressförkyld (förkylning pga stressen) hade jag nog gått ut och sprungit med mamma, men istället blev det puzzel.
När det inte gick som jag ville bestämde jag mig för att se Illutionisten med min favvo Edward Norton.
Det gick inte heller som jag hade tänkt, för efter ca 20 min somnade jag och sov i två timmar.. Sen var det bara att laga middag och sen skulle jag på fest hos Micha =)

Söndagen spenderade jag i sängen, först tillsammans med Fredrik - jag gick ut och köpte lite frukost och så såg vi dålig tv och mös, och efter att han gick såg jag på "Mitt stora feta grekiska bröllop" som gick på tv - passade min söndag perfekt! Mamma och pappa kikade förbi då vi är tvungna att tömma vinden...

Idag började nya kursen: Genusperspektiv på normalitets- och avvikelsekonstruktioner - och det ska bli så spännande!!! Vi har en superbra föreläsare så jag ser verkligen fram emot det, och examinationen består av en filmanalys - kan inte bli mycket bättre nu.
Livet blev just mycket lättare

Har gjort mig fin!

I födelsedagspresent skulle jag få pierca mig i örat av bror - och idag är det fixat och gjort!


inte bästa bilden, men kameran dog sen... lägger ut bättre sen

Gjorde ont som f*n men det var det värt!!!

Somliga har haft det bra

Jag måste erkänna att jag har haft det himla bra i hela mitt 21åriga liv!
När jag var liten var min mamma dagmamma och vid lunchtid kom alltid min mamma och hämtade mig och mina kompisar och så gick vi till "Lokalen" där alla dagmammor hon jobbade med samlades. I och med detta slapp jag bli hämtad av någon av mina föräldrar och jag fick leka med mina bästa kompisar hela dagarna! En av mina bästa kompisars mamma då var också dagmamma så det var ju perfekt! Har tänkt på detta nu när jag har börjat barnvakta och tänkt på att då måste föräldrar hämta sina barn vid senast fyra (tror jag) och tänk vad man får dra in på jobbtid... Visst det är ju bra att vara med sina barn, men det skapar nog stress...
Med detta menar jag ju inte att alla ska satsa på att bli dagmammor så de kan vara med sina barn jag menar bara att jag har haft tur som fick vara med min mamma så mycket som jag fick! Idag har jag en superbra kontakt med min mamma - och såklart med min pappa med - och det är jag väldigt glad över!

Flera lekis och dagmammor!!!

Haha, som våra föreläsare hade som exempel nu i vår kurs: Barn som gått på dagis begår fler brott!
Tanken som slår är att det är ju himla massa barn som går på dagis så det är ju inte omöjligt, men då är det ju inte dagiset som påverkar utan antalet barn... Haha!

Idag har jag varit duktig! Bestämde mig för att nu när jag är frisk och har ätit klart pillerna mot min axel så ska jag slå slag i saken och gå och GE BLOD! Så det gjorde jag! 
Plus i kanten för mig blev också att jag gav mina 30 kronor man får (i form av en present eller likanande) till Barncancerfonden!

Rekommenderar detta till alla - vi kan rädda liv!
Gå in på
www.geblod.nu och anmäl dig! Eller gå till närmsta blodcentral!

Shopping i Täby

Min gudfars dotter, som bor i Aspen, Colorado, är just nu på besök i Stockholm =) bestämde oss för att ses och shoppa i Täby Centrum, eftersom jag älskar Täby... Det vart en lyckad shoppingrunda, Hannah är riktigt duktig på det här med shopping =)
Jag var inte heller så pjåkig, köpte en blus som jag och Elisavet tittade på för ett tag sen, kände att jag förtjänade det efter allt.. Borde plugga, men det tar emot...

har fått en ny Starbucksmugg!!! Och man kan sätta in sina egna foton i den - ska fixa så fort som möjligt så alla får se!


Ikväll blir det mysmiddag med mannen min och sen ska jag försöka få med honom till RoQ och klå honom i biljard!

Jag måste vara tokig

5 timmar i skolan och så väljer jag att gå ut och jogga! Jag måste vara tokig!
Men nu är vi typ klara med grupparbetet - lycka - Joanna ska bara göra det sista rycket imorn.
å bussen hem bestämde jag mig för att dra med mamma ut på jogging/snabb promenad-runda!
Det slutade med att vi joggade hela vägen till Scouthuset vid Smedis o gick/joggade hem =) Är ganska stolt!

Ikväll ska bror och jag på Bounce och jag har längtat sen januari!!!

http://www.orionteatern.se/

Tacka vet jag Spotify

Vad skulle jag göra utan Spotify denna tid? Jag laddar inte ner musik, vilket skulle leda till att jag skulle få hålla mig till radion = reklampaus var tionde minut... Med min gratisversion av Spotify har jag reklam typ 1 gång i kvarten och den håller på i 30 sekunder! Dessuom kan jag lyssna på hur mycket bra musik som helst - idag upptäckte jag att ÄNTLIGEN finns Chris Browns "Superhuman"! (och snälla kon nu inte med nåt om att han har faktiskt misshandlat Rihanna - låten är underbar!)
Artister som spelar flitigt för tillfället:
Sonja Aldén -
Sanna har schlagerfrälst mig!
Michael Jacksson - samma här, han är inte världens bästa människa men vilken artist! Dessutom: se vilken press han utsatts för - have some mercy!
Withney Houston - passar perfekt till plugget!
Nickelback - när jag tröttnat på all mjukismusik...

Och ibland slinker det in lite...
Alanis Morisette
Håkan Hellströms nya skiva
Rihanna

Idag pluggade jag med min grupp - för en gång skull var vi alla tre! - mellan 10 och 16! När jag äntligen kom därifrån såg jag nog i kors efter ca 6 timmar framför datorn skapandes tabeller av olika slag... Ungefär vid 15 kom vi på att vi behövde göra om alla tabeller vi redan hade gjort för att vi skulle ha koll på att allt blev rätt - stor suck. Joanna tog tag i detta genom att fråga om hon skulle gå å köpa kaffe till oss - JA TACK =) det behövde vi.

Nu slappar jag lite genom att spela Mushroom Revolution - klarade äntligen bana 3 igår!!!

Jag och katten

Sedan jag kom hem från Café Noco där jag och Joanna satte oss och gick igenom vårt grupparbete, har jag suttit här vid köksbordet. Hur kul låter det?
Precis, lika kul som det låter... Men har spelat lite Mushroom Revolution och "pratat" med min kusin på ansiktsboken.. Sen fick jag sällskap av min sötnos till katt, han ska alltid vara med när man läser, så man inte glömmer honom!

Här är ett till exempel jag roade mig med när jag pluggade typ förra veckan...

Vad tror ni, skulle det vara fint - men utan hjärtan...

Det är SKANDAL!

Hur kunde Malena vinna?! Om man skulle välja en av Fredrik Kempes 3 bidrag var det ju LÄTT Måns! Jag är grymt besviken! I fortsättningen kan de ju skippa den där juryn från alla Sveriges hålor: det spelar ju ingne roll i längden! Måns som ledde fick - skandalöst - bara 48 poäng och Malena 144 och då spelar inte Måns sammanlagda 144 (tror jag) poäng någon som helst roll!
Jag ska heja på typ Grekland och syster min ska heja på Norge! Sen ska jag spela Måns och Agnes låt dagarna i ända!

Vinnaren...

    
De önskade vinnarna...

Ska iväg och simma snart tror jag

Nu ska jag rycka upp mig, måste sluta spela Mushroom Revolution, men nu är ju Fredrik inkluderad och kan ju inte vara sämre än honom...!!!
Ska läsa lite och sen tänkte jag gå iväg och simma, måste få igång min arm, känner mig som ett miffo! Kan inte ens sätta upp håret som jag vill! Måste lyfta armen med den andra armen för att borsta det, ser ju helt dum ut!

Imorn blir en skön dag, ska tvätta och barnvakta, that's it! Plugga förstås men det är ju underförstått ;-)
Igår fick jag träffa Lisa =) Vi var på Nivå och drack lite cider innan jon skulle hoppa på bussen till Norge. Och nu har vi skri vit upp lite helger som funkar för att jag ska komma dit =)

På med musiken, koka te och sen kör vi - fram med böckerna så kör vi!

Skola skola skola

Nu är det mycket:
- Klarade inte förra tentan = omtenta den 28e
- Har ett grupparbete som ska vara kart den 23e
- Ska tentavakta den 25e, samma dag som vi ska ha opponering..
ojojoj....

Idag var det öppet hus på Universitetet  och jag stod med tre andra vid Kriminologi och pratade med folk, sen fick jag åka till flöjten och för ett tag sen kom jag hem, helt slut!
Imorn blir väl likadant, har skola - dataövning till grupparbetet - klockan 10, sen KR.ÄM. - möte och sen barnvakta...
Sova och vila det kan jag göra efter den 28e!

Så om jag inte uppdaterar så ofta är det för att jag ska bo i mina böcker resten av veckan...


Anna kommer!

Min Anna kommer hit till självaste S T H L M!!!

I helgen!!!Och Lisa kommer idag! (tror jag)

Kan det bli bättre!!!??!!!


Hade tagit fel på vecka, Lisa kommer nästa onsdag - men fick en av mina favoriter!

Metod 2

Nu har jag börjat få grepp om vår nya kurs, Metod 2, och Anna hade sett till att jag hamnade i hennes o Joannas grupp så det blir nog ett kul grupparbete =)
Idag och igår jobbade vi med ett jättekrångligt program: SPss som är ett statistikprogram för typ samhällsvetare. Men nu börjar jag få grepp om det!
Igår var jag dessutom hos doktorn för att kolla min axel som har gjort svinigt ont sen förra onsdagen. Det visade sig att jag hade en inflammation i axeln så har fått lite piller - vi gillar piller! - som gör att det inte gör ont, men jag har blivit jättesvag i min högra arm istället... Så bara jag ska lyfta armen är det jobbigt! haha!


Sitter och har ätit lunch och ser på en gammal film - Brisby och Nims äventyr - har inte sett den på massa år!
Att rekommendera om ni hitter den - den är dock från 1982. Vi har den inspelad och då får man se all rolig reklam som fanns just då!


Åre med Botkyrka Boysen

Har varit hemma sedan torsdagskväll men har varit sjukligt trött och under första skiddagen i Åre lyckades jag ramla flera gånger och då måste jag ha slagit i axeln för i onsdags visste jag inte vad jag skulle göra - det gjorde så j*vla ont!  Så sen dess har jag levt på Alvedon och Ipren - och i vanliga fall är jag sådan att jag hatar att äta piller, men annars hade jag nog gått och lagt mig och gråtit hela dagen. Dessutom var vår buss i Åre med om en olycka - OROA ER INTE - där den blev påkörd bakifrån när den skulle svänga. Jag var inte på för jag åkte kvällsåkning men det var några på bussen som fick nacksmärtor och då ville jag inte klaga, jag funkar så. De hade ju varit med om nåt traumatiskt och jag hade bara antagligen ramlat, så jag sa inget förrän det gjorde så ont att jag inte ens kunde äta min frukost. Det är tur att vi har en sån underbar präst i min församling Aron frågade om jag inte skulle till sjukstugan men vi skulle ha ledarskola där vi bodde så jag kunde inte åka in till stan. 

Det var en stor skillnad från förra året då vi bodde precis vid Åre Torg, men i år bodde vi på Danielsgården i Edsåsdalen som var en bra bit från Åre. Vi hade ju bussen som skjutsade oss fram och tillbaka, men man kunde ju inte gå till Ica eller sånt lika lätt då vi åkte skidor hela dagarna när vi väl var i Åre.

Jag i backen
Hej och välkomna till Danielsgården!

Så jag valde att stanna kvar och tog lite piller då och då under dagen. Vi hade det riktigt mysigt vi tjejer, Jag och Helena har tre tjejer i vår ledarskola och vi hade en mysig dag med lagom mycket övningar och mycket kaffe och te och godis =)
Vi tog även en promenad in till Edsåsdalen för att komma ut ur huset lite grand.


Anna och Bea på Sparken


På tisdagskvällen gjorde vi något riktigt spännande, vi var nämligen på isgrottsvandring och jag gjorde nåt jag inte skulle klara: jag gick ner i en liten liiten grotta!


Jag i isgrottan


Och det var så värt det, se vilka häftiga istappar det är!
Onsdagskvällen avr vår sista kväll och den avslutade vi med tårtbakstävling där deg började med att man auktionerade ut allt man skulle behöva. Snacka om K A O S !!! Varje grupp fick pengar och sen satte kaoset igång. Men kul var det! Dock blev vårt lags tårta tyyp diskad då vi blev anklagade för att ha snott ingridienser - men precis som Botkyrka Boysen hade vi dealat till oss dom ;-)Kvällsåkning i VM:8an

Under de här dagarna jag har varit hemma har jag försökt sova ut, men eftersom jag har gått upp halv åtta hela veckan ås vaknar jag typ halv nio varje dag, förutom idag, men vi var ute till ca halv 2 igår så kan bero på det. Jag och Fredrik var på Mamas o Tapas med hans kompis Johan och hans tjej Astrid. Efter middagen åkte vi till RoQ där det slutade med att jag och Fredrik vann i bäst av 5 biljarden! YES!
Hoppade över föreläsningen i fredags för att sova ut, så måste börja plugga snart! ÅÅÅÅHHHH orkar inte!!!