Löning

Min första lön har ramlat in från jobbet, och tänk hur jobbigt är det inte att veta att man har fått sitt jobb, och jobba i Kista Galleria!!! Jag ville spendera spendera och spendera lite till. Men för det första: jag var ensam, för det andra:jag var trött, för det tredje:jag ska köpa en kappa och en tv och betala mamma och pappa, innan jag får spendera!
image154
En sån här TV kanske???


Så jag vandrade planlöst genom gallerian, in på Gina Tricot, där köpte jag ett par leggings och ett linne, inte mer, och så var jag inne i en annan affär, men jag säger inte vilken ;-) den som frågar får veta...
Ingen träning ikväll, skönt, ska läsa religion och äta middag med familjen, och så har jag mejlat om massa tv-apparater på blocket. Aja, nu ska jag lämna datorn för religionen och de österländska religionerna.
Fast måste få klaga lite på mitt jobb igen.. Hanna har helt rätt, det är tur att jag har likasinnade som jag kan skratta med, men idag kunde inte ens Ania skratta om det...nu har det gått för långt. Mr Pucko himself stod på ena sidan av restaurangen och jag på andra, mitt under lunchen, fullt med folk, och..ja..skriker "CISSI KOM HIT!" för att jag skulle ta ett pars beställning... killen vid bordet såg lite paff ut:"vad hård han lät..." de ville ju bara beställa, I don't blame them. Sen hade den andra bossige typen varit lite dubbel mot Ania, och då tröttnade hon... Så jag kunde inte ens skratta längre. Sen fick jag ägna halva eftermiddagen åt att skriva dryckeslistan till menyn, detta inkluderar: flasköl, fatöl, cider, vin, läsk, cognac, whiskey och avec (hur det nu stavas...). Inte något litet arbete. Det tog nog minst 2 timmar med tanke på att jag behövde hjälp med ungefär 10 saker... Hur ska jag veta hur det ska vara???
Men sen kom jag hem och nu har jag lugnat ner mig, ska sätta på mig mina leggning, eftersom jag har glömt (läs lämnat kvar) mina mjukisar hos Fredrik, och äta middag.

Och här: ett test som jag "lånade" från Pillans blog.

Fullpris i baren

Stod i baren i tio minuter, lisa hade fått beställa, alla andra hade fått beställa, bartendern hade sett mig och tittat på mig flera gånger. Men betyder det att JAG får beställa??? NEJ! Så när jag skulle beställa var ju Happy Hour såklart slut! Skulle tagit mitt egna skämt-råd och dragit ner toppen bara en liiiten bit (Jag skooojar Fredrik! Lovar!) Uttryckte min ilska genom att berätta för Lisa liiite väl högt att den skiten inte hade tagit min beställning i tid å på så sätt hade jag fått betala dubbelt så mycket! Alltså gick mycket av mina pengar åt... Men detta ledde till attt så fort jag ens visade mig i baren så kom bartendern fram och frågade vad jag ville ha. En liten dum pojke, stackaren. Tatueringen var väl till för att han skulle seee lite tuffare ut.
Men kvällen blev efter omständigheterna riktigt bra, Lisas fångst visade sig vara en riktigt schysst typ och vi hade riktigt kul. =)
Resan hem.. den var inte alls lika kul.
1. Missade en buss pga att jag tittade på fel time-table. Tittade på måndag - fredag SÅKLART!
2. Missade en till buss för att jag inte gick ut och titttade när nästa gick.
3. Gick med Lisa och Neil till centralen - tunnelbanan har slutat gå....
4. Gick ner för att ta 197 lr 91.
5. 197 åker precis förbi när vi kommer ner för trappan och 91:an kommer inte.
6. Tacka gudarna för Lisas wappande telefon, denna ledde oss till en buss som tog oss till Fridhemsplan och hem till min säng! Haleluja! Sov med tjockt täcke och filt och när jag vaknade höll jag på att dö av värmeslag!

Jobbat idag, inte så kul när man är Cecilia"bakis". Ni vet, så där trött fast ingen huvudvärk lr spykänslor. Men dagen gick bra trots att Mr. Pucko var där mesta delen av dagen.

Har inte fått prata med min älskling idag och nu har han gått och lagt sig den sjuklingen =(

Sov gott älskling

Skrapa, stapla, JALLA JALLA!

Det är min vardag. Men nu har vi börjat vända det till något roligt, så vi tar det inte så allvarligt. Bossfasonerna på mitt jobb är allvarliga. Här, ett exempel: Jag, Ania och Soran står utanför köket och pratar lite innan lunchrushen drar igång på fullt allvar. Jag har tagit en beställning och vi väntar på att den rätten ska bli klar. ... *pling!* maten är färdig. Ania vänder sig och ska gå in till köket. Precis när hon går in genom dörren kommer en vi jobbar med ut och säger: "hämta!" Hahahahahaha! Både jag och Ania försökte hålla det inne men det är svårt. Ärligt talat, vad trodde han hon gick in i köket för. Det plingade... Nä, hon ska nog bara TITTA på maten. Hur dum får man vara? Likadant när jag stog och skrapade tallrikarna en dag. Delade upp dom i högar för hur de såg ut och stod just och skrapade en när han mannen kommer igen: "Stapla dom där!" Öh, ja.. jag ska bara skrapa klart...
Eller när Ania står vid disken och ska skrapa tallrikarna "skrapa dom där!" nähä!
Som tur var har vi sån humor så vi kan vända det till något roligt, framförallt det faktum att varje gång man möter denna man i köket får man ett "JALLA JALLA!" Som att vi bara latar oss!
Tyvärr tog vår humor en vändning när jag skulle smita iväg i onsdags. Markus bror satt vid samma bord som Ania och dom när de åt lunch. Jag kom fram till Ania och frågade om det var okej att jag gick och fick ett, enligt vår humor, ett roligt svar:"du kan sluta prata nu."
Tydligen uppfattade inte Markus bror att det var på skoj och nästa dag fick vi höra att han hade sagt till MArkus att den där Ania hon verkade int så trevlig, när Cissi snällt hade kommit fram och frågat om hon kunde gå hade hon sagt"du kan sluta prata nu". Jag och Ania tittade chockade på varandra, det var ju på skämt! Hahaha!
Hoppas Markus har framfört detta till sin käre bror, annars vågar han väl inte prata med Ania...

Religion A, vad har jag fått för mig, som att jag ska klara det bättre än förra gången? Snälla någon, ge mig lite hopp, just nu känns det mörkt, har kommit till hinduismen och dess 2000 ord...

Ut ikväll med Lisa, ska bli roligt =)

image151
http://www.kennelquais.com/
Bamsen, syrrans nya lilla sötnos. Nu ska han och Alice slå sig fram bland schäfrarna, heja Bamsen!

En lyckad helg

Fredag - lyckad
Lördag - lyckad
Söndag...hm...gå upp tidigt, somna om, jobba, men sluta tidigt (21) - okej, halv lyckad

I lördags blev det Förortsungar = glad i hjärtat, och Djävulen bär Prada - enligt Rebecka ledsen i hjärtat. Och jag håller med, en stund blev man det.
image149
image150
Efter dessa filmer var vi så trötta så gick och la oss å prata skit en stund innan vi somnade, en perfekt lördag!

Nu ska jag springa iväg på flöjtlektion, har ingen lust att lämna hemmet ikväll men måste på både flöjt och sen träning, suck.. jag som bara vill ligga i min säng å se på dålig tv!

Lördag 18:43 - för man måste ju ha rubrik

Om ca 45 minuter kommer Rebecka hit =) lycka! Jag har ännu inte: bäddat min säng - måste göras, klätt på mig kläder - sitter i morgonrocken, handlat strössel - och det kommer nog inte bli av om jag inte rusar ut typ..ja typ nu! okej, får väl rusa snart då, får dra till "lill ICA" det tar ju typ MAX 10 min. Sen ska jag: koka te - rooibos persika passion och senare under kvällen blir det Studio 54. Jag ska också hitta filmer vi ska se, typ Förortsungar, Nyckeln till frihet (som jag även såg med Fredrik igår), the Notebook (för femtielfte gången, men den kan jag å rebecka se tusen ggr!)
Ikväll gäller:
Glass, choklad, te, lite läsk kanske... så till middag blir det nog vegetarisk sallad MED skinka! jippi, min favorit!

Mattias är kvar i Idol, jag ska hålla stenhårt på honom (och den där andra killen igår, men säg inte det till Markus på jobbet, Mattias är hans kompis.) Såg på Idol med Fredrik å sen på
Nyckeln till frihet, fattar inte att han inte tycklte den va superbra! Visst, den saknar action men ändå!
image146En favorit!
image147Ikväll?
image148Cool film


19.04
Nu är sängen bäddad och jag är redo att springa och köpa strössel lr liknande.
Ha en trevlig kväll allihop!

Cecilias modeblogg

Jag tänkte göra premiär som modeloggare! Vad sägs?
Eller snarare tänkte jag beklaga mig lite över modevärlden och alla modeslavar.
Såhär är det:
- Det är oktober, då är det helt okej att ta på sig en lite tjockare jacka aka höstjacka. Detta tolkar inte jag som att "yes! nu får jag ta fram min fina Canada Goose/Fjällräven och visa för alla vilken snobb jag är"
- Det är OKTOBER! Vilket menas med att man tar på sig lite tjockare skor, eller iaf gympaskor, INTE skor med öppna tår, skor utan häl (typ loafers utan häl) eller liknanade. Det ser lite dumt ut, speciellt om man har på sig sin feta Canada Goose eller Fjällräven.
- Bara för att man tycker att ett mode(en sak, en stil etc) är snyggt betyder inte det att det sitter bra på just dej, tyvärr, men så är det. Jag själv vet att stuprörsjeans inte skulle göra sig så bra på mig, så jag köper inte några svarta Cheap Monday.
- Man bör inte sätta på sig kläder/skor/accesoarer som man känner sig obekväm i. T.ex. för höga skor - när man inte kan gå i dom syns det för andra och detta är bland det fulaste jag vet, det drar ner hela utseendet. Inte heller för korta kjolar/klänningar - om man måste gå och dra ner den hela tiden drar detta också ner ditt utseende.
- Och det klassiska, för mycket smink. En linje runt ansiktet, är det så man ska ha? Skämt åsido, nej. Yänk på vilken ansiktston du har innan du lägger på foundationen/pudret...

Och ett ord från mig till er: klä er i det ny tycker om, det syns! Att klä sig som alla andra är inte så tufft som det verkar, våga sticka ut!

Ja, jag kanske inte lyder alla dessa råd själv ibland, men alla gör vi väl misstag? =)

Det var allt från Cecilias modelogg, på återseende (när, det vet ingen)



Nu är det iaf fredag och jag har jobbat klart. På mitt jobb kommer det i stort sett bara kostymnissar/kontorsarbetare och äter, så har inga kommentarer ;-)
Ikväll ska vi bort och äta och sen ska jag träffa Fredrik å mysa. Visst han ska upp tidigt imorn men orka bry sig, jag får väl gå hem och lägga mej. Ska träffa Rebecka imorn, äntligen!, och äta choklad, glass och dricka te =)
image144
image145
Såhär såg det ut sist jag och Rebecka fikade (tillsammans med Tesi)
Observera den vita bunken till vänster - gräddbunke...

Vi har fått en ny tjej på jobbet, och vad glad jag har blivit! Hon jobbar på, sölar inte, får jobbet gjort, och det snabbt! Ingen latmask här inte, och så är hon glad! Tack för att du har kommit till oss och välkommen!

Tränade igår för första gången på två veckor och oj vilken träningsvärk jag har i låren! Måste vila dom nu i ett mysigt bad =)