Tenta om ca 3 timmar


Känns lite såhär...



Två dagar kvar

På onsdag gäller det, mellan 15-19 ska jag sitta i Värtasalen och skriva tenta för Allmän översiktiskurs i Kriminologi, håll tummarna!

Tänkte på en sak idag. Träffade mamma på en fika på hennes lunch och när jag gick hem gick jag förbi frisörsalongen som ligger nära mig. Det är en ganska stylish salong om jag får säga vad jag tycker, det ser i alla fall ut så. När jag gick förbi stod den ena frisören utanför och drack kaffe, och precis som alltid när jag går förbi en frisör (inte en salong utan personen) tänker jag: undrar om han kollar in mitt hår? Undrar om de gör det? Typ: "oj, vilket fint hår" "usch, vilket fult hår" "honm skulle kunna ha page, hon skulle behöva färga håret..." Tror ni det?
När jag jobbade i Kista låg det en frisörsalong precis bredvid och då brukade en av killarna alltid vara inne hos oss och en dag när jag stod i baren och han satt på andra sidan började vi, och nån mer, diskutera hår och stilar och han sa att jag borde klippa kort- fast lite längre där bak... Förut var jag väldigt anti folk som sa att jag skulle klippa kort så jag blev väl lite putt, men nu har jag börjat tänka om. Klippte håret gaanska kort sist (i mitt tycke kort) och jag funderar på om jag ska klippa det ännu kortare... Tips skulle vara till min hjälp.

Jag åkte ut till landet mellan lördag och igår med mina föräldrar och det var nog precis vad jag behövde. har lite mycket i huvet just nu, så när tentan är över på onsdag kommer jag vara som en ny människa! Och när jag har mailat min tränare om mitt beslut är 2/tror 4 saker ur världen. Vilken lycka!
Ska fira med att spela Sima hela torsdagen tror jag! Köpte ett nytt Sims i lördags, Sims Fritid, på Onoff i Åkersberga, det var extrapris! 200 spänn! (Istället för 349...) lycka!!!

Skulle bloggat lite i fredags men mitt internet va på dåligt humör så det sket sig. Har lagt in alla mina bilder fråm kameran i min dator, så nu kan jag lägga upp lite andra bilder igen.
Måste få visa hur fint jag har gjort det i mitt fönster:

Har köpt nya ljusstakar, de som är längst till höger och de som är längst till vänster, för endast 10 kronor (!!!) på In&Finn på Fridhemsplan. 10spänn lixom! och de är superfina! Sen har jag lagt till en sak i fönstret, nämligen tre höga värmeljusstakar jag fick av Lisa i julklapp =)

En mörk torsdag i slutet av oktober

Trött trött trött, så är det just nu...och såhär trött brukar jag inte vara, känns inge bra. Jag kan utan problem sova till 11-12 varje dag,om jag lät mig. Nu är det så att jag har tenta på onsdag och måste plugga minst 2 timmar varje dag, så det går inte. försöker gå upp när Fredrik går upp, men det är inte så lätt. Ser två-tre avsnitt av SATC innan jag börjar plugga. Då kokar jag kaffe och äter kakor till och försöker komma igenom texten. Det går segt.
Och så är det ju det här med handbollen, ska jag verkligen fortsätta? Som pappa säger, om det inte är kul att gå och träna ska man inte göra det. Det är precis så det är, jag har typ aldrig lust att gå på träningen längre, och då ska vi inte tala om matcherna, jag får typ ångest. Känner aldrig att jag gör nåt bra och har nog tröttnat på att alltid behöva gå omkring med blåmärken över halva mig, eftersom jag lätt får dom. Hur ska jag göra? Känns tråkigt att sluta med nåt jag hållt på med i typ 14 år, men kan ju inte göra nåt jag inte tycker är kul eller blir arg över. Jag ska ner på träningen idag och känna efter, sen ska jag på bodybalance på Frescati imorn så får vi se...

Min bror var och hälsade på mig idag, var riktigt trevligt, han har inte varit här än. Han hade varit och mönstrat (heja lillebror!) och tittade förbi för att berätta hur det gick =)


And here we go again!

Min underbara vän Sanna bjöd med mig på kryssning som hon vunnit, och allt var betalat! Det är bara att tacka o ta emot =) Och det var den roligaste och galnaste kryssning jag har åkt på! Det skulle vara final i Kyparloppet så klientelet utgjordes av massa partypeople!
Började som en lugn kväll, jag och Sanna sat och drack mousserande i pianobaren och låtsades vara vuxna, ont anandes om hur kvällen skulle sluta = helt galen!
Det var en trevlig middag, hamnade nog bland de galnaste - killen bredvid mig beställde in två flaskor champagne till bordet (Sanna bad Jani kolla - de kostade 800 8styck eller tillsammans vet jag inte...men skulle gissa per styck!)
Sen gick det utför, alla drinkkuponger (12st) tog slut i ett nafs, sen hamnade vi i en hytt och blev bjudna på drinkar av nyfunna vänner.

Jag, vår nyfunna vän Don och Sanna
Skön kille som var tillsammans med Sannas gamla klasskompis visad
e det sig


Min partyprinsessa


Jag bjuder på denna...
Om man umgås med fotografen för festen får man kanske skylla sig själv, men det är faktiskt Sanna som tagit bilden
[ OBSERVERA/HA ÖVERSEENDE MED:
Klockan är ca halv tre på natten och som sagt hade vi 12 drinkbiljetter som dracks upp - tre glas champagne till maten, ja ni förstår nog. ]

YES!

Jag har nu tagit mig igenom hela kapitel 17, som är 50 sidor långt och fyllt med maaaassssssaaaa fakta om brottsprevention, varför vi har straff, vilka straff som är bra, början på viktimologin och massa massa annat!
Grattis till mig sjäLv!

Och så vidare till kapitel 18 = det sista kapitlet i boken, och endast 30 sidor.....

Och som Tesi sa...

...så borde alla blogga om gårdagens fika med Rebecka, så här kommer mitt bidrag. Men först måste jag säga, vi måste få Rebecka att läsa detta också!!!

Okej, igår var det "Rebecka är hemma från Luleå-fika!" Jag hade bokat in fika med mig och Rebecka på Café Noco på Odengatan vid kl 15, men när jag kom dit var det redan massa folk där, najs! Rebecka höll mig sällskap i kön, och så hann vi "catcha up" på vad som hänt den senaste tiden, jag berättade att jag hade träffat Alexandra H, Lisa o Julija från Alvik och så sa jag att jag hade sett att hon och Markus var officielt tillsammans på ansiktsboken! Underbart!
Det blev ju en diskussion sen, att Rebecka har pojkvän, som att det skulle vara en so big deal! Låter ju som att det är konstigt att nån vill ha henne, vem skulle inte vilja ha underbara Rebecka?! Men det behöver vi inte prata om här.
Vi försökte definiera vad som är en kill-/tjejfilm, eller vad som är en bra-/dålig film, men kom nog inte fram till nåt mer än att det beror på vem man e.
Fick iaf sitta bredvid Rebecka så jag hann snacka om saker med henne iaf =) Hon bjöd även hem mig på middag, men när jag kom hem efter fikat så fick jag ont i huvudet och kände mig precis så sjuk som jag egentligen är, så var tvungen att avbjöja, kändes inte som att Gutiar Hero är en bra grej när man är sjuk...
Så jag knatade hem till mig, värmde middag i min läskiga gasugn och började se filmen Next. Men så hade Fredrik bestämt sig för att inte gå ut så han kom också över, så under tiden jag väntade på honom såg jag ett, okej två, avsnitt av SATC. Det blev en lugn kväll med chips och film. han skulle jobba idag så jag vaknade av alarmet  vid åtta, och frågade när han skulle upp, vilket visade sig inte vara för ens om en timme...........
Så igår var en ganska lugn, med inslag av liiite hektisk, dag. =) om man kan säga så.

Har kokat kaffe och ska äta en brownie och försöka ta mig igenom det sista av kapitel 17 i Introduktion till kriminologi nu.

http://recept.nu/

Tvättstuga och Rebecka

Har haft tvättstugan den här veckan, det är ju likabra, annars måste jag hämta nya underkläder hos mamma å pappa hela tiden, vilket jag alltid glömmer när jag är där. Så tvättade två tvättar. I huset har man tvättstugan i 5 timmar, jag brukar ta 12-17, men det är ju så himla lång tid! Jag är klar nu, klockan 14, men egentligen skulle jag kunna tvätta i tre timmar till.
Idag upptäckte jag dock något spännande: ett torkrum och en till t vättstuga, fattar ni, vi har TVÅ tvättstugor! Den andra var mindre, är väl till för de som inte bokat. Kan ju vara bra om man ska ha ett par byxor en kväll lr nåt. Nu hade jag bara ett par byxor här, så blev ingen byxtvätt.
Jag gillar att tvätta, för jag gillar att sortera, vika och ordna till saker.

Ska träffa Rebecka idag på Café Noco, åh vad roligt det ska bli!!!
Kom på en sak, att det var när hon var här sist som tv-teknikern var här, för ungefär...ja 3 veckor sen minst, och vad har hänt med tvn? INGENTING!!! Har fortfarande ingen signal=inga tvkanaler. Det är väl lika bra nu när jag ska plugga, men jag vill kunna se typ Scrubs och Will&Grace! Det är en himla tur att jag har min SATC-box!

www.buylando.se

Och så säger de: "...men fredag är ändå den dag som känns bäst"

Icke, fredag är inte bäst, iaf inte denna vecka.
Stal denna från
Pernilla

Humör: Dämpat.
Gjort: Snytit mig typ 20 ggr
Planer: Snyta mig typ 20 ggr till
Ser på: Ingenting, min pluggbok. Såg två avsnitt av Sex And the City från min box förut =) Ett var då Miranda träffar Steve för första gången!

Lyssnar på: P3 Stars webradio
Läser: Introduktion till kriminologi
Dricker: Är inne på min andra kanna te

Äter: Chokladfingrar och min hembakade brownie

Bästa: Min älskling som tar hand om mig när jag e sjuk
Sämsta: Förkylningen
Väder:Grått

Och så säger de: "...men fredag är ändå den dag som känns bäst" Bullshit!

Sanna ska ta med mig på kryssning på söndag =) Så jag ska inte spela match, det skulle jag iofs inte göra ändå eftersom jag är dunderförkyld, som jag skrev till min tränare.
Rebecka is in town! (eller kommer...)


Du e bäst älskling!


Vaknade till Metallica från grannen idag.. fast klockan var halv tolv, men ska jag behöva leva med hans musik, om jag vill lyssna på Metallica kan jag sätta på skivan själv.
För alla som har missat (vilket jag inte kan med en Metallicatokig pojkvän (in a good way)) så kommer Metallica till Stockholm i mars och biljetterna släpps på måndag, varsågoda.

Förkylning suger

Igår natt slog den till: förkylningen! PANG! vaknade med att jag bara andades med munnen och var alldeles torr i munnen såklart, och så kändes huvudet helt bombat. Som tur var har jag ingen mer skola fram till tentan så när Fredrik hade gått kunde jag ligga kvar i min säng och mysa =) Det var i stort sett det enda jag gjorde den dagen, hade inte ork till annat. Så jag lyckades hinna med dataspel, tvprogram (har ingen fungerande tv hemma hos mej så när jag e hos mamma å pappa ser jag på all "dålig tv" jag kan!)
Idag har sett ungefär likadan ut, fast jag har faktiskt läst lite och satt lappar till de olika kapitlena, och igår skrev jag ut en gammal tenta och lite skolpapper, men det var det enda jag gjorde i skolväg... Fast idga kom jag hem tidigt från Fredrik så såg på lite Sex and The City och så...spelade jag lite dataspel ;-)

Jag vill baka! Dock har jag ingen aning om VAD, så snälla hjälp mig... Och inte nåt som tar typ hundra år och är jättekomplicerat. Exempel på sånt som funkar: sockerkaka (olika smaker är bra tips), muffins (fast det är ju som sockerkaka...bullar av olika smaker.
Sen vill jag gärna ha tips på små lättlagade rätter som passar till en vanlig lunch.
Ja, man kan kolla på internet, men där finns det ju typ 50 miljoner saker! En hit jag hittade var banan/chokladmuffins =) Men när man väl hittar ett vinnande koncept (haha) så bakar/lagar man ju det så mycket så det blir tråkigt.

http://www.recepten.se


Sköt upp min uppkörning idag, sa att jag hade en stor inlämning i skolan.. vill hinna köra mer, mamma har ju bytt jobb och jag har haft massa saker runt och utanför skolan så vi har inte hunnit.

Brum brum!

Trådlöst är inte roligt

Min underbara pappa har fixat trådlöst internet till mig! Eftersom vi har bredbandsbolaget hemma så smörade han till sig gratis mobild bredband till mig till årsskiftet, så kan jag surfa hemma hos mig också! Toppen! Förutom att, precis som jag just nämnde, har vi bredbandsbolagets snabbaste internet (inte så snabbt som dom säger dock) vilket gör att jag blir lite frustrerad när det mobila bredbandet får för sig att inte funka... Måste sitta med den där "dongeln" på fönsterbrädan (helst utanför fönstret) och sitta längst ute på stolen, för jag kan ju inte flytta datorn. Men jag e INTE bitter! haha!
Idag har jag tvättat och undersökt tvättstugan här, helt OK. Blev väldigt små tvättar, men var ju tvungen att pröva. Är dock inte så lätt att fixa lakan själv...så nästa gång får Fredrik vara med ;-)

Hade sista föreläsningen igår och sista inlämningen på måndag, sen är det bara tentaplugg som gäller! Drömde om tentan inatt, att jag satt i ett mörkt badrum, i badkaret, och skrev tenta, sen kom det en läskig tant förbi och kollade att jag skötte mig, helskumt!
Så nu istter jag och ska skriva ihop uppgifterna, har gjort typ 5 tankekartor om de olika ämnena så ska nog kunna påta ihop nåt.

Lisa e i Sverige, så vi var på Nivå i onsdga med Gustav o Fredrik, sen kom Hjelt och Julija. Var en väldigt trevlig kväll, men inte lika trevligt nästa morgon då vi hade den segaste föreläsningen någonsin! Ekobrottslighet är inte direkt mitt favoritämne.


Jag, Julija o Lisa innan Monday Bar i vintras

Nä, nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan!

OrdBaJsA is the S*it!

Japp, sånt e livet just nu. Ska man få ihop en halv sida som svar på en fråga som man bara har typ åtta rader skriva på får man ORDBAJSA!!! Typ ge exempel, nästan ¨skriva samma sak som man nyss skrev och ge ännu ett exempel.
Hade typ panik när jag vaknade och visste att jag inte hade skrivit ett enda ord på datorn och uppgiften ska vara inlämnad imorn! Visst, dessa uppgifter är inte sååå hårt dömda, men till den här gången var texterna så svåra så jag vet inte vad! Men efter att ha ätit mackor och sett det sista avsnittet på One Tree Hill *snyft* på säsong 5 plockade jag fram alla mina böcker och anteckningsblocket och la datorn i knät och började knappa. Det visade sig att en halv sida för ett av svaren var lite lite när man måste ha 1,5 radavstånd, så jag hoppas jag fick med vad de ville ha för svar. Ta 3 saker som teoretikerna Lombroso, Davis, Thomas, FREUD och Konopka (hur d nu stavades) hade gemensamt och försök få in det på en halv A4.... Är ganska nöjd med resultatet, även om jag knappt förstår vad jag babblar om. Enligt t.ex. Davis kommer det alltid finnas prostituerade och enligt Lombroso är kvinnor manipulativa, så nu vet ni. Och just det, vi manipulerar för att vi vill att män ska ha sex med oss för att vi sen kan använda det för att få något annat enligt öh.. Pollak.
Kanske har lärt mig nåt trots allt.

Mamma o pappa sitter inne i vardagsrummet och ser på Wall-E, vill också se men får sitta här å lyssna på p3Star och skriva istället, har ju faktiskt sett den.
Fredrik och jag åt jättemysig middag igår, tacos! sen såg vi Dumpad hemma hos mig och åt godis =) (inte han, jag) Var en perfekt lördagskväll (om man inte är sån att man MÅSTE gå ut!)  Hade match idag så hade ändå inte kunnat gå ut. Skulle vara i Sorunda 14.15, och det ligger inte direkt runt hörnet...

Imorn får jag förhoppningsvis hänga med lille Dexter igen, ska bli mysigt. Är skönt, han sover en halvtimme, då dricker jag kaffe och ser på Cityakuten, sen vaknar han. Då dåsar han av till o från i en kvart, så jag får gå omkring med honom, men sen e han vaken och ska leka och äta lite yoghurt. En lagom stressig måndagseftermiddag.

Lisa kommer hem på tisdag förhoppningsvis! Saknar henne, och vi ska återuppta våra gamla Nivåbesök, bara dricka cider och snacka skit.

Snart har jag klarat av Spore med en gubbe, sett klart hela One Tree Hill säsong 5, vad ska jag nu ha för att få smita ifrån pluggandet med?????
Hmmmmm....
Sex and the city-boxen =) min pojkvän är underbar!
Entourage. Brorsan säger att den ska vara bra... (och typ alla andra =P)
Spela lite Sims2 istället?

Den här låten har jag nog lyssnat på minst tjugo gånger den här veckan. Får mig stressa mindre. Och så ha rjag ju sett masssssa One Tree Hill, så här får ni ett smakprov:

Jag vill bara kunna spela dataspel hela dagen

Har hamnat i en pluggsvacka idag. Skulle behöva läsa texten jag ska försöka förstå, tänk er: Freud på engelska! Om man har svårt att förstå flummiga Freud på svenska, försök då på engelska!
Så nu har jag gjort det mesta utom pluggat sen jag kom hem: spelat spel, sett ett avsnitt av One tree Hill, varit ute och gått med Hector, städat rummet (syrran kommer hit i helgen) spelat lite spel till, kollat runt på Facebook, kollat lite bloggar, druckit te o ätit kaka, packat inför veckans flytt och så nu bloggar jag!
Känner ju ingen lust at plugga när jag vet att jag inte kommer förstå vad de menar, visst jag förstår de flesta orden, men att få något ut av dom, icke sa nicke!

Rebecka var i Stockholm i helgen till måndag så efter att teknikern varit hos mig och konstaterat att det är min granne uppepå som är problemet i tv-historian så kom Rebecka förbi och vi gick och åt lunch på kafé Noco, mitt favoritfik för tillfället. Sen kom det förbi någon speciell och resten av fikat hade Rebecka ett sånt där fånigt leende på läpparna och såg allmänt.. ja ni vet tjejer, ett sånt leende kan bara betyda en sak! Är så glad för min sötnos!

Jaha, ska man göra sig redo för veckans flytt? Känns inte som att det är lika mycket som ska med den här veckan, ska ju kanske till landet i helgen, är bara typiskt att matchen är på söndag 14.15 i SORUNDA! Vet ni hur långt bort det är?! Det ligger vid typ Nynäshamn mitt inne i skogen, vipps där va visst en sporthall?! Mamma o pappa bara skrattar, men måste ju lösa hur jag ska komma dit. Det går ju knappast att åka dit kommunalt. Om man hade körkort hade det ju varit löst men nu är det ju så att jag inte har klarat av min uppkörning än och har typ ångest inför nästa, speciellt eftersom jag inte hinner köra som livet är nu. Funderar på att skjuta upp den igen, men borde ju klara den om jag börjar köra nästa vecka. Kan ju köra, det är bara en spärr i mitt huvud som det är lite vajsing på.


Sommar i Waxholm med lillebror och Niklas

kan tänka oss att Niklas vinkar hejdå till sommaren =)