Säkert

Såg just en superbra video på MTV. Själva låten i sig var kanske inte dne bästa men budksapet var det som var viktigt.
Säkert  - Allt som är ditt handlade om våldtäkter och min tolkning av låten var att de ville få fram det som ofta "sägs" vid våldtäkter: att det var tjejens fel.
Låten var klockren, och titta på videon. Det är precis det som är problemet i samhället, varför ska inte vi tjejer kunna gå genom parken utan att vara rädda för att bli våldtagna?! Eller OM vi nu skulle bli det, varför ska det alltid se ut som att det är tjejens fel?! "Hon hade röda string" "Hon gick ensam" "Hon gick fel väg" "Hon hade utmanande kläder- SKITSNACK! Hur f*n ska en kille veta att jag har röda string på mig? Ska jag inte kunna gå 500 meter själv utan att behöva vara rädd? Ska jag inte kunna gå var jag vill?
Det är sjukt att jag ska behöva tänka på hur jag ska gå när jag ska gå hem en kväll. Jag gick ensam från Odenplan till Fridhemsplan en kväll vid kanske två på natten lr lite tidigare. Självklart kom tankarna om att det kanske var dumt, men jag hade knappast stått och väntat på bussen i 40 minuter, vem vet vem som hade kunnat komma fram til mig då? Och jag höll mig på andra sidan Hagaparken och tänkte på att inte se rädd ut, men varför skulle jag vara rädd???

Det är ALDRIG tjejens fel, eller killens om det skulle vara så (det händer ju, men är inte lika uppmärksammat som tjejers våldtäkter. Numera finns även mottagning för våldtagna killar på Södersjukhuset och där tas de hand precis som tjejer, får sitta i enskilt rum osv.) Det är ALDRIG den våldtagnas fel, man ska aldrig behöva ha sex när man inte vill.

Hittade denna på Adams (Julias fästman) blogg:
image77Att säga att tjejen var för full för att de inte skulle kunna uppfatta att hin inte ville ha sex är helt sjukt, man har väl dessutom inte sex me nån som är halvt borta i skallen? Hon blev misshandlas och hotad, är det något som hon vill? Skulle inte tro det. Att de då släpps fria är något som är för mej helt ofattbart. Hoppas att kampen mot våldtäkter går vidare så att offren vågar anmäla.

Kampen mot våldtäkter går vidare.


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Usch vad hemskt! Nä det är verkligen aldrig tjejens fel!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback