Två äventyr

Har varit med om en hel del sen i fredags.
Allt började 12.35 när jag och Leander lämnade Centralen och började åka mot Enköping och S1.
Ja ,vad skulle vi på en militärförläggning och göra?
Det är där alla äventyr börjar.

Äventyr1.
Vi kom till S1 och var skitnervösa och trodde vi skulle dö när löjtnant Sjöberg kom in och skrek "UPPSTÄLLNING!!!" kl. 14.30.
Sju nervösa tjejer ställde upp sig på en rad utanför logimenten, vi saknade tre.
En kom insläntrandes under uppropet.
Två kom påväg till materieluthämtningen.
Sen var det på med militärkläderna, detta ikluderade även kalsoner istället för trosor, men ska erkänna att de var ganska sköna, på något konstigt sätt, Harry hade alltså rätt.

Så fick vi lära oss att packa in och sen bar det iväg till middagen, och sen var det hinderbana, därav mina blåmärken.
Sen var det info och senare gruppuppgift som inkluderade lite kvällsmål.

Nästa dag var värre.
Upp 5:45 (EN LÖRDAG!) och 06:00 ut och springa, och köra BRAK (Buk, Rygg, Armar och Knän). Det var ganska skönt att komma igång. Efter det (hungern började kännas eftersom vi inte fått någon frukost) var det exercis, när man lär sig gå och stå, vilket var coolt, kände sig som ett proffs! Fick göra manöver, givakt, marchera och vända m.m.
Tillslut fick vi äta!
Men det var snabba puckar, snart skulle vi iväg och packa ihop det sista inför fält.
Ryggsäckarna lassades in i en lastbil och vi fick hoppa in i en bandvagn. Satt i bakre vagnen, och där blev det varmt ska ni veta! Somnade några gånger, åkte så himla länge!

Väl framme, i skogen, skulle tältet upp, vilket inte var lätt utan löjtnanterna fick göra det - nåt fel på skorstenen eller nåt. Så vi fixade runtom, och sågade vedträn och högg dom.
Sen var det olika aktiviteter, men först fick vi äta, lite frystorkad mat. Helt okej, men inte så kul.
En av aktiviteterna var orientering, och tror att det är efter den som jag blev så förkyld som jag blev. Blev ju svettig, och sen fick vi inte tid till att byta kläder --> kall och förkyld!
Men sen fick vi t.ex. lära oss om förband och bära bår, och "rädda" våra värnpliktiga killar som var med oss hela helgen. Min grupp fick Pålsson och de andra Bjur. Pålsson var helt klart roligast, skrek när man rörde "såren" på huvudet och benet (skulle vara en bilolycka och de hade gjort fejksår). Vi fick ha lite tävlingat där vi skulle göra sammarbetsövningar, t.ex. en där vi fick ta isär och sötta ihop en ak5:a och sätta upp en eld som skulle bränna av ett snöre som hängde en bit över.
Det sista var att vi skulle springa ca 400m i stridväst, som väger EN DEL! Men det var kul att testa, inte så kul i den stunden men sen. ;-)

Middag! =) Hamburgare! och Fanta! =) Sen skulle vi även fått godis, men alla var så trötta så åt och masade oss till tältet för info om vem som skulle sitta eldpost när.
Pålsson och Bjur skulle sova med oss och Bjur skulle vara tältlagschef så han hade bestämt listan. Jag fick sista tiden, vilket betydde att jag fick gå upp en timme tidigare plus att jag fick väcka alla.

Sista dagen (söndag) fick vi börja klockan 06 med att ta ner tältet och städa runt tältplatsen. Jag blev (snarare utsåg mej själv) till gruppchef över min grupp, vilket betydde att jag fick bestämma lite över dom när vi övade överlämning, detta köndes VÄLDIGT bra. Fick skrika GIVAKT och så åt dom och meddela befälet hur många som var här och så.
Frukost, även detta frystorkat, var nog det äckligaste jag ätit på länge, och eftersom mitt och Leanders vatten aldrig ville koka plus att jag och grupp etts gruppchef skulle ha hand om latrinen så hann jag inte äta så mycket, vilket inte gjorde mig så mycket, åt min Gott&Blandat påse som vi skulle fått kvällen innan och chokladen som ingick i frukostpaketet.
en bar det av, efter att löjtnanten fått ha överlöningen (ni vet, då jag fick bestämma över min grupp ;-) ), nu skulle vi tillbaka, till fots!
Och inte gick vi raka vägen heller, nej nej, gick RUNT HELA Enköping typ! Men det var ju inte i närheten av det vi gjort denna helg så jag överlevde, hade ju choklad och godis i fickan!

Väl framme fick vi byta kläder och lämna väskorna. Nu var det vård av materieln vi hade haft i skogen, sopa tältduken, skrubba skorstenen m.m. Detta var dock ganska snabbt avklarat.
Nu kom det roliga! Dagens fys!
Joggade iväg till ett litet fält med ganska högt fält och nu skulle vi...ingen visste
JO! Löjtnant Sjöberg förklarade att vi skulle ta oss under E4:an, för soldater strider ju inte bara på land och liknande utan måste även kravla å kräla. Så nu gick vi genom en bäck med lera upp till (iaf nöstan) knäna och jag fick (till en början) vatten i vänster känga. Sen var det igenom ett långt rör, nu var vi under E4:an. Och jag som inte gillar trånga utrymmen, tyckte ju inte att detta var det roligaste jag kunde komma på. Men det är ju kul att lorta ner sig, när man inte behöver tänka på att det är jag själv som måste tvätta och så.
Sen var det bara att gå tillbaka till fröläggningen och duscha av allt och hänga in overallen och ställa in kängorna och strumporna i torkrummet. Nu fick vi tillslut duscha och tvätta håret! Och sätta på civila kläder.
MAT!!!
Fick fläskpannkaka och saft till lunch, inkluderat banan, hårdbröd och bulle =)

Det sista var att packa ihop allt,städa och lämna tillbaka materielen.  Nu var vi nästan fria. Skulle bara ha en sista grej. Lite avslutning med tårta (mer mat =P) och utdelning av t-shrt där det sotd Upplands Regemente, nyckelband och nyckelhållare, samt ett diplom! Sen fick vi en påse med färdkost och så bar det iväg till tåget påväg hem.
Väl hemma i Stockholm fick jag säga hej på Harry och Erik, Harry ska vara i Umeå en månad nu, där hon gör lumpen, så var kul att hinna träffa henne =)

Sen fick jag lunka hem till Rebecka och häta ryggsäcken jag skulle ha på övernattningen med gympan dagen efter, då kommer vi in på äventyr 2.

Mina blåmärken efter minilumpen
Fina blåmärken efter minilumpen

Äventyr 2 Övernattning med Idrott och hälsa B
Gick först i skolan och sen hann jag t.o.m vara hemma en stund innan jag fick rusa, med packning (som jag hade packat kvällen innan när jag var super å åter super trött!) till Brommaplan och satte mej på en buss med dom andra till Lovön.
Där mötte lärare Björn oss och vi gick dit vi skulle tälta. Vi i paddelgrupp 2 var dom som skulle sätta upp tälten, tror ni det gick att sätta upp ett tält själ?! NEJ! MEn efter lite hjälp pch felvändningar så stod det, fint =)
När Diana och Hanna tillslut kom fram var det matdags, tortilini! =D båda hade glömt bestick, och Diana tallrik, så de fick låna sked och kniv av mej och ena förpackningen till tortilinin fick fungera som tallrik för Diana.
Sen var det massa kvällsaktiviteter, och efter den sista, nattorientering, var alla helt slut, speciellt jag så jag och Diana och Hanna gick och la oss. Hörde sedan att folk hade varit upp men jag somnade nog på tre sekunder när jag väl lagt mej.

Tisdag dag 2 var det ihoppacking och frukost. Sen fick vi i paddelgrupp 2 paddla tillbaka till Brostugan på Kärsön, ca. 1timme45min. Jag fick paddla med någon Joel som gick räddning och var typ dubbelt så stark som mej, så vi paddlade i sicksack... men vi kom fram som nummer 2 så!
Då var det mat, soppa och macka, men det funka och efter dagens sista övningar, endast med min grupp (svampstudering och klättring) fick vi tillslut åka hem! Dock var jag så förkyld så det blev ingen träning, men flöjt och orkester...
Men sen fick jag krypa ner i din säng, och då kändes det bra igen.

Nu har det gått en vecka, och jag är fortfarande lite uttröttad från dessa äventyr, men kul var det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback